Moció de Progrés-EPM de Santa Coloma de Cervelló en solidaritat amb els treballadors i treballadores de Nissan


PROGRÉS-EPM va presentar al Ple Municipal del mes d’octubre una Moció en suport de

ls treballadors i treballadores afectats pels plans de l’empresa NISSAN MOTOR IBÉRICA que ha presentat un Expedient de Regulació de l’Ocupació que comporta l’acomiadament de 1.680 persones de la plantilla de la seva planta situada a Catalunya.

Alguns conciutadans i conciutadanes de Santa Coloma es veuen afectats directament per aquest ajustament de l’empresa NISSAN i la repercussió que comportaria aquest ERO en el conjunt d’empreses subministradores de la planta de NISSAN pot afectar encara a moltes més persones, algunes també del nostre municipi.

Aquesta Moció va ser aprovada per unanimitat dels Grups Municipals del consistori.

Podeu llegir el contingut de la moció clicant aquí

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
10 novembre 2008

Categoria:

8a Assemblea nacional d’EPM a La Palma de Cervelló


L’EPM aprova la federació amb ICV
Aquest dissabte s’ha fet la 8a assemblea nacional a La Palma de Cervelló

La 8a assemblea nacional de l’Entesa pel Progrés Municipal (EPM), celebrada aquest dissabte al matí a La Palma de Cervelló (Baix Llobregat) ha donat llum verda al document estratègic proposat per la direcció en el sentit de crear una federació amb ICV, formació amb la qual hi ha hagut fins ara coalició electoral per a les eleccions municipals.
Llegir comunicat de premsa
Veure fotos


0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
10 novembre 2008

Categoria:

9a Assemblea d’ICV Sabadell


ICV aprova l’acord de federació amb EPM en la seva assemblea

Us proporcionem els següents enllaços vers articles relacionats:

Europapress
3cat24

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
10 novembre 2008

Categoria:

TROBADA DE CÀRRECS ELECTES LOCALS PEL DRET A DECIDIR


carrecs electes pel dret a decidirMÉS DE 200 PERSONES PARTICIPEN EN LA 1ª TROBADA DE CÀRRECS ELECTES LOCALS PEL DRET A DECIDIR

En la trobada, que va ser un dinar a l’hotel Catalonia Plaza, també van intervenir els regidors de Barcelona Quim Forn (CiU) i Jordi Portabella (ERC), a més de l’alcalde de Cerdanyola del Vallès (ICV), Antoni Morral. Ricard Gomà, protaveu d’ICV a l’Ajuntament de Barcelona també adherit a la plataforma, hi va delegar la representació ja que era de viatge. També hi va assistir Mònica Sabata, de la Plataforma pel Dret a Decidir, a qui Fàbrega va agrair “l’exemple que va ser per a tots nosaltres” amb la mobilització cívica que va aconseguir per reivindicar el nou Estatut. L’EPM també hi va tenir una nombrosa representació de diferents punts del país.

Catalunya té uns 8.000 càrrecs electes, de manera que l’objectiu de la plataforma és fer arribar el missatge, encara, a molts més alcaldes/esses i regidors/es mentre es continua treballant en la vertebració d’un acord per portar a tots els plens dels ajuntaments.

més enllaços:
Avui
elPeriódico.cat
elPunt

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
10 novembre 2008

Categoria:

Entitats del Tarragonès demanen limitar el creixement a la momarca i protegir l’espai


 

Diverses entitats del Camp de Tarragona, majoritàriament vinculades a l’Entesa de Progrés Municipal (EPM), aposten en les seves al·legacions per limitar el creixement urbà previst al pla territorial, especialment a zones com l’interior del Tarragonès…

llegir notícia sencera EL PUNT. Tarragona

L’ABG i altres entitats presenten una quarantena d’al·legacions al Pla Territorial del Camp de TarragonaL’Alternativa Baix Gaià (ABG) i d’altres entitats relacionades amb el grup polític han presentat aquest dimarts un total de quaranta al·legacions al Pla Territorial del Camp de Tarragona, que està en fase d’exposició pública…llegir notícia sencera Avui

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
10 novembre 2008

Categoria:

El fulletó


 

Neix el primer número EL FULLETÓ d’entesa, butlletí del Grup Municipal Independents per Riells i Viabrea, una eina per donar un impuls al municipalisme amb noves maneres de fer, amb respecte per tothom i ser propers als riellencs.

llegir

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
10 novembre 2008

Categoria:

Alegacions de Progrés-EPM de Santa Coloma de Cervelló a l’ARE


 

allegacions can soleEl grup municipal de Progrés-EPM de Sta. Coloma de Cervelló va presentar el passat mes de desembre al·legacions a l’ARE per millorar la seva qualitat i els efectes sobre el municipi de Santa Coloma de Cervelló, especialment la Colònia Güell.

Primer de tot la denuncia a l’equip de govern municipal (PSC-ERC) per la manca d’informació al poble, a l’oposició i a les entitats.

En les al·legacions fan referència a tot un seguit de punts, que van des de la necessitat d’un estudi de mobilitat global fins a demanar la realització d’una Memòria Social que analitzi els elements socials i econòmics que configuren els dos barris afectats amb les seves diferències d’infraestructura i comercial i amb el seu element comú d’una superfície agrícola. També fan incidència en que el projecte limita la intenció de fer la riera com a corredor-conector biològico i suprimeix una part  de la corona verda de protecció del conjunt històrico-monumental de la Colònia Güell. Entre altres també fan referència a la manca de contrapartides en equipaments i serveis que necessita la Colònia Güell . . .

Veure al·legacions  (pdf 1201 kb)

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
10 novembre 2008

Categoria:

Document declaració Sabadell


 

foto sabadell

DECLARACIÓ D’ICV-EPM: POBLES I CIUTATS PER L’EQUITAT, L’ECOLOGIA I L’ECONOMIA AL SERVEVEI DE LA GENT

Una setantena de càrrecs electes de la nova federació d’ICV-EPM, reunits divendres passat a Sabadell, van fer pública l’anomenada Declaració de Sabadell per reafirmar el compromís a favor de les polítiques socials i d’atenció directa a les persones en l’actual context de crisi, que ha fet especialment vulnerables els sectors més desafavorits de la societat. El manifest reclama reforçar competencialment i econòmica l’administració local, que és la que millor pot impulsar les políques de proximitat. Així mateix, proposa modificar els límits de l’endeutament públic per atendre les demandes socials que genera una situació com l’actual. La Declaració també posa èmfasi en l’impuls a les polítiques d’habitatge i ocupació i aposta per una gestió financera que es guiï per l’austeritat.

Així mateix, va recordar que “és més necessària que mai una nova llei del finançament local que ens permeti gestionar més enllà del 13% dels recursos públics per anivellar-nos amb Europa, on estan al 35%”. “Esperem un canvi de rumb”, va sentenciar.

La presentació del manifest  la va fer la presidenta del grup municipal d’ICV de Sabadell, Carme García, el president del grup municipal d’ICV-EUIA a l’Ajuntament de Barcelona, Ricard Gomà, l’Alcalde del Prat, Lluís Tejedor i el president de les Enteses (EPM), Jordi Fàbrega que va reclamar “una suficiència financera de les administracions locals per poder atendre a les necessitats de la ciutadania”. “En les petites i mitjanes ciutats la capacitat recaptaròria és menor però també assumim competències que no tenim transferides”, va denunciar. Així mateix, va recordar que “és més necessària que mai una nova llei del finançament local que ens permeti gestionar més enllà del 13% dels recursos públics per anivellar-nos amb Europa, on estan al 35%”. “Esperem un canvi de rumb”, va sentenciar.

llegir document en format pdf


0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
10 novembre 2008

Categoria:

Debat nova llei d’educació


Aquest nou Debat Obert de PROGRÉS ha permès conèixer amb més detall el projecte de LEC de la mà de Dolors Camats –diputada al Parlament (ICV) i ponent de la LEC–, Ricard Aymerich –president de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya– i Lluís Martínez Ujaldón –secretari de la FAPAC.

Els ponents han contextualitzat aquest projecte de Llei i n’han destacat les principals característiques, reptes i oportunitats que ofereix, i han donat elements molt útils per a poder seguir el procés de debat parlamentari d’aquesta Llei que properament tindrà lloc.

Després de les ponències, s’ha obert un debat amb les persones del públic, moltes d’elles professionals del món educatiu, en què s’han pogut contrastar opinions, i perspectives sobre aquesta Llei que, com totes les Lleis que afectes en sistema educatiu, està cridada a ser un pilar important de la nostra societat.
enllaç a progrés

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
10 novembre 2008

Categoria:

Nova llei d’educació


 

PROGRÉS-EPM de Santa Coloma de Cervelló, organitza el dissabte 25 d’octubre un nou debat obert per reflexionar i intercanviar ideas sobre l’educació que tenim i la nova Llei d’educació de Catalunya.
Veure Cartell


0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
10 novembre 2008

Categoria:
  • Page 1 of 2
  • 1
  • 2