El grup d’Entesa presentarà al ple de la Diputació de Barcelona una moció per a l’adhesió a la Xarxa de Pobles i Ciutats Refugi


L’Entesa demanarà un posicionament polític davant el drama humanitari de milers de persones desplaçades que fugen dels conflictes armats de Síria i d’altres països de la zona i que arriben a les fronteres d’Europa per trobar asil.

El grup de l’Entesa de la Diputació de Barcelona presentarà una moció al proper ple demanant a la institució a adherir-se i impulsar conjuntament amb l’Ajuntament de Barcelona la Xarxa de Pobles i Ciutats Refugi per col·laborar en l’acolliment persones que fugen dels conflictes armats als seus països d’origen. La Xarxa tindrà com a objectiu la coordinació dels municipis i les administracions en l’acollida de les persones refugiades, així com també dotar de recursos la implementació dels programes d’integració necessaris.

El Grup d’Entesa considera que  la Diputació no pot inhibir-se de l’actual crisi humanitària que viu Europa i ha de promoure uns pobles i ciutats com a referents de l’acollida i l’asil de les persones refugiades

donada l’extensa i històrica trajectòria de la Diputació de Barcelona en la creació i impuls de Xarxes de Municipis, com la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la sostenibilitat o la Xarxa de Pobles i Ciutats pels Drets Humans, que han significat un progrés inqüestionable en l’àmbit de la protecció ambiental o la defensa i garantia dels drets humans de proximitat.

D’altra banda, el grup de l’Entesa també proposa la creació d’una taula nacional per a l’acollida de persones refugiades que integrin les entitats i organitzacions que defensen el dret d’asil i acollida de persones refugiades, els diferents departaments de la Generalitat que hi tinguin competències, la Delegació del Govern de l’Estat, les entitats municipalistes (Federació de Municipis de Catalunya i Associació Catalana de Municipis) i els Fons Català de Cooperació. Una taula, en la qual la Diputació de Barcelona ha de tenir un paper constituent i fundacional.

Davant d’aquestes circumstàncies, els municipis tenen un evident compromís en la promoció i la garantia dels Drets Humans, i han de treballar plegats amb la resta d’administracions i organitzacions de la societat civil per tal de coordinar accions que garanteixin l’atenció a les persones refugiades. És per això que des del grup de l’Entesa es treballa per construir ciutats i pobles compromesos amb els drets humans i amb la vida, ciutats i pobles de les quals sentir-nos orgullosos i orgulloses i promourem la presentació de mocions als municipis de Catalunya per tal que els ajuntaments s’adhereixin a la Xarxa de Ciutats i Pobles Refugi.

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
24 setembre 2015

Categoria:

Jordi San José, portaveu del Grup Entesa pel Progrés Municipal, a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB)


Jordi San José ha estat nomenat portaveu del grup metropolità de l’Entesa pel Progrés Municipal, coalició que agrupa a ICV, EUiA, Barcelona en Comú i les Enteses de Progrés Municipal.

El cartipàs d’ahir, configura un govern d’esquerres a la Regió metropolitana, en el que l’Entesa té la presidència amb Ada Colau, una vicepresidència, i es responsabilitzarà de les àrees de Medi Ambient i de Planificació Estratègia, a part de les polítiques d’habitatge, que dirigirà l’alcalde de Sant Feliu.

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), presidida per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va celebrar ahir el ple en el que es va aprovar el cartipàs de la institució. En aquesta sessió Jordi San José, alcalde de Sant Feliu, va ser nomenat vicepresident de l’Institut Metropolità de Promoció del Sòl (IMPSOL), organisme que gestiona les polítiques públiques d’habitatge, i que es fixa com a objectiu treballar en la garantia d’habitatge social a la Regió Metropolitana.

Per a Jordi San José, portaveu del grup, “aquesta és una oportunitat d’impulsar polítiques de progrés, de justícia social i de protecció del territori i del medi ambient, a l’àmbit metropolità i és possible, gràcies al creixement que l’esquerra alternativa, representada per la nostra coalició amb nou alcaldies, ha experimentat a les passades eleccions municipal”.

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
24 setembre 2015

Categoria:

El grup d’ EPM-ICV-EUiA-BComú-Entesa de la Diputació de Barcelona vol una etapa més social i democràtica a la Diputació


El grup d’ EPM-ICV-EUiA-BComú-Entesa de la Diputació de Barcelona ha exigit que s’iniciï una nova etapa a la Diputació de Barcelona, en què les prioritats siguin el rescat social, el rescat democràtic i la defensa del territori, així com un ferm compromís amb l’exercici del dret a l’autodeterminació. Així ho ha reivindicat en el ple de constitució de la nova legislatura, que va tenir lloc aquest dimecres 15 de juliol.

Aquesta nova etapa ha de girar entorn a tres eixos: rescat social i un pla de xoc per fer front a l’atur; el rescat democràtic on la participació, la transparència i el bon govern siguin peces claus en el model de governança, i la defensa del territori i dels béns comuns, juntament amb un compromís actiu en l’exercici del dret a l’autodeterminació de Catalunya.

En el context actual, marcat per la crisi econòmica i les desigualtats que han obert una escletxa social sense precedents, amb nivells d’atur, de pobresa i de precarietat insostenibles, la coalició d’ EPM-ICV-EUiA-BComú-Entesa en ple de constitució de la nova diputació, va sostenir el seu compromís de convertir els ajuntaments en instruments en favor de la igualtat, la justícia social i la solidaritat.

Així mateix, l’EPM-ICV-EUiA-BComú-Entesa va aprofitar el ple d’aquest dimecres per lamentar que la pèrdua de competències, recentralització i despossessió política dels ajuntaments imposades pel PP amb la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL) i les retallades i deutes pendents per part del govern de la Generalitat, sumades a l’absència de Llei de govern Locals de Catalunya i d’una Llei de finançament local pels acords de CIU i ERC, comporten una vulneració dels principis d’autonomia i de subsidiarietat dels governs locals.

Per tots aquests motius, el grup no va votar a favor de la investidura de Mercè Conesa, tot i que va oferir al nou govern de la demarcació una mà estesa, diàleg i voluntat de consens pel bé del municipalisme i del país.