Butlletí nº 1 de l’Entesa per Balenyà


En aquest primer número fa un repàs sobre l’increment aprovat per el govern municipal de l’IBI i altres impostos municipals, també expliquen les al·legacions presentades des de l’Entesa. Respecte al pressupost del 2009 fan referència a la manca de sensibilitat en els apartats adreçats als serveis a les persones.

En el Butlletí també fan esment als despropòsits de la regidora de la Dona a l’hora de programar les activitats especifiques d’aquesta regidoria. En un altre apartat fan referència al consens arribat en les ordenances municipals sobre el sistema d’energia solar tèrmica i energia solar fotovoltaica. En canvi no ha estat en les propostes sobre les bonificacions als usuaris presentades des de l’Entesa.

Per últim fan una valoració sobre l’estat de salut del grup EpB-EPM , la seva implicació en la política municipal, la il·lusió per treballar per Balenyà i la seva gent.

llegir

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
18 febrer 2009

Categoria:

NOU BUTLLETÍ DE PROGRÉS-EPM DE STA. COLOMA DE CERVELLÓ


Aquest número fa referència l’adjudicació d’una obra que ha incomplet la normativa legal i que no es justifica la despesa. També explica els punts febles del l’ARE de la Riera de Can Solé. Els problemes de mobilitat que pateix el municipi des de que el  govern municipal  va  fer canvis de circulació als principals carrers. La moció per reivindicar unes tarifes de transport més justes. I les justificacions de les despeses presentades a càrrec de l’Ajuntament per membres de l’equip de govern.

baixar butlletí en format pdf

 

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
13 febrer 2009

Categoria:

L’EPM, amb la cultura popular i la pirotècnia


Els grups de l’Entesa fan seu al manifest impulsat per la Federació de Diables de Catalunya, defensant l’ús del foc
L’Entesa pel Progrés Municipal treballarà des del món municipal en el suport dels grups de cultura popular per garantir que l’entrada en vigor de la directiva 2007/23/CE, que regula el mercat del material pirotècnic, no afecti el desenvolupament de les festes tradicionals que tenen en el foc i la pirotècnia un dels elements centrals. Tot i que la directiva europea dóna marge als estats membres per adaptar la transposició a la seva realitat i que la propia Comissió Europea ho ha volgut aclarir en un cominicat, no és menys cert que l’aplicació en sentit estricte de la normativa podria deixar en la il·legalitat totes aquestes manifestacions culturals.

Per això, des de l’Entesa s’insta els governs de l’Estat i la Generalitat a ser sensibles a aquesta demanda i a garantir la continuïtat plena d’aquestes manifestacions del nostre folklore, que com a tals han de quedar recollides en la transposició que l’Estat acabi aplicant a aquesta directiva. La nova regulació ha d’entrar en vigor el 4 de gener de 2010.

L’Entesa fa una crida a tots els seus grups municipals a presentar, en forma de moció, el manifest elaborat en el marc de la campanya de suport als grups de cultura popular i tradicional catalana, que transcrivim a continuació:

llegir manifest

descàrregar moció En suport del manifest per la defensa dels grups de cultura popular i tradicional catalana amb ús de materials pirotècnics en format word

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
12 febrer 2009

Categoria:

Alternativa per Centelles, organitza una xerrada informativa sobre la Llei d’Educació


Divendres a la nit, Dolors Camats, diputada al Parlament de Catalunya per ICV i ponent de la Comissió d’Educació i Universitats, va ser a Centelles per explicar els trets més importants de la Llei d’Educació i el posicionament d’Iniciativa davant d’aquest nou text legal.
Dolors Camats va fer primer una breu exposició del perquè i com s’havia arribat a fer la redacció d’aquesta Llei.  A continuació va descriure els trets més importants i les avantatges que pot tenir la seva aplicació, passant tot seguit a nombrar les millores i/o petits canvis que es proposen des de ICV que farien una Llei amb més garanties de qualitat per l’alumnat i per el professorat.
A continuació es va obrir un debat amb les persones assistents, que va poder clarificar encara més els dubtes o interogants que molts dels presents tenien davant l’aplicació d’aquest nou repte.
A l’acte, organitzat per Alternativa per Centelles – EPM i presentat per Assumpta Falgueras, regidora d’Altrernativa a l’ajuntament de Centelles, hi va assistir un nombrós públic format principalment per mestres de les escoles de primària de Centelles i poblacions veïnes, també hi havia professors d’instituts, pares i mares i membres d’organitzacions sindicals.


0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
10 febrer 2009

Categoria:

Nou número del butlletí de Centelles


En aquest butlletí d’Alternativa per Centelles, hi ha una editorial on explica què volen dir les sigles EPM que sempre posem després del nom del grup.  Hi ha també un article on ens posicionem, en contra del que fa l’equip de govern,  de destinar el 0,7% dels pressupostos de l’ajuntament per a projectes de cooperació i desenvolupament. Un article  d’opinió sobrer la línia de molt alta tensió (MAT) que ens passa pel terme municipal. I un recull d’activitats que hem estat fent o participant durant aquests darrers 6 mesos.

llegir butlletí en format pdf

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
10 febrer 2009

Categoria:

El Consell Comarcal d’Osona fa seva la proposta d’ICV-EPM de crear una taula econòmica i social de la comarca


L’equip de govern del Consell Comarcal d’Osona (PSC, CiU i Independents) va presentar aquest dimecres, a la reunió de la comissió permanent del ple, un manifest per convocar a la creació d’un pacte per a l’ocupació i la cohesió social de la comarca. La intenció és reunir els propers dies sindicats, associacions empresarials i gremis professionals d’Osona per treballar conjuntament davant de la crisi econòmica que ens afecta, i amb la malaurada previsió que s’incrementarà, encara, durant els propers mesos. La taxa d’atur a la comarca ja frega el 14% i pot arribar a superar les 10.000 persones afectades.

La proposta del govern comarcal arribava el mateix dia que el grup comarcal d’EPM-ICV tenia intenció de presentar la seva, com ja havia anunciat que faria dies enrere, i que es concretava en la creació d’una taula econòmica i social de la comarca. El representant del grup a la permanent, Xavier Bardolet, ha valorat positivament la resposta del govern “tant si ha estat a iniciativa pròpia com per evitar que la idea s’hagi hagut de recollir de l’oposició”. En realitat, “tampoc la nostra idea era original, perquè de taules de la crisi ja se n’han creat a Vic i al Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura”, diu Bardolet. “El que hauria estat original, i per trist, és que el Consell Comarcal d’Osona no s’hagués plantejat crear-la”, conclou.

 

El compromís del president comarcal, Miquel Arisa, durant la reunió d’ahir, va ser enviar la proposta de manifest a tots els grups del Consell perquè la treballin i hi sumin propostes abans que, en el termini d’una setmana, es remeti a tots els agents socials i econòmics per convocar-los a la reunió.


0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
10 febrer 2009

Categoria: