La Diputació de Barcelona aprova una moció de suport a l’acollida de població refugiada


El Ple de la Diputació de Barcelona ha aprovat aquest dijous una moció presentada pels grups d’ Entesa, CiU, ERC-AM, PSC-CP, C’S i CUP-PA de suport a l’acollida de població refugiada, que ha comptat amb l’abstenció del grup del PP. La Diputació insta el govern espanyol a demanar més recursos a la UE pel suport jurídic, assistència, acollida i integració social, així com augmentar els nombre de places d’asil i la seva dotació pressupostària. En el text, els grups també demanen augmentar de6 a24 mesos el període d’acollida de les persones sol·licitants.

D’altra banda, la moció també insta el Govern a actualitzar la dotació pressupostària del Pla de Protecció Internacional a Catalunya (PPIC), per adaptar-lo a la situació actual, territorialitzar els serveis d’atenció a les persones demandants d’asil i especialitzar a les persones dels municipis que hauran de fer-se càrrec del seu suport i atenció, així com donar suport als països d’asil a través de la cooperació al desenvolupament o l’ajuda humanitària.

Per la seva part, la Diputació de Barcelona es compromet a donar suport i col·laborar amb els ajuntaments de Barcelona en l’acollida i el serveis a les persones demandants d’asil, facilitar l’elaboració de plans d’acollida municipal, donar suport a la creació d’una Xarxa Catalana de ciutats refugi i convidar al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament a coordinar aquesta xarxa a més de treballar de forma coordinada amb les entitats que treballen la problemàtica.

En aquesta mateixa línia de suport a les persones refugiades, el Ple ha aprovat la moció presentada pel grup CUP-Poble Actiu, per l’adhesió a la Xarxa de Municipis Acollidors d’acord amb la crida de la Plataforma Stop Mare Nostrum, que ha comptat només amb el suport dels grups de l’ Entesa i la CUP-PA, i l’abstenció de la resta, que han considerat que les propostes estaven recollides en la moció conjunta.

Moció de suport als treballadors d’Inovyn-Solvay

Així mateix, el Ple de la Diputació també ha aprovat amb el suport de tots els grups, la moció en suport als treballadors d’Inovyn-Solvay promoguda pel Partits dels Socialistes de Catalunya-Candatura de Progrès PSC-CP, amb l’adhesió dels grups de Coalició Electoral d’Entesa, el grup d’Esquerra republicana de Catalunya-Acord Municipal, Grup de Convergència i Unió, Ciutadans Partidos de la Ciutadania (C’S), Partit Popular i Candidatura d’Unitat Popular-Poble Actiu.

En la moció, es manifesta el suport de la Diputació de Barcelona el suport als treballadors per garantir la continuïtat dels llocs de treball de l’empresa a Martorell (Baix Llobregat), i es demana al Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme el seu compromís d’assegurar la viabilitat de la planta i l’ocupació que genera. També , es reclama als governs de la generalitat i de l’Estat a crear una taula de diàleg per a la confecció d’un pla de viabilitat industrial entre la direcció, el comitè d’empresa, les centrals sindicals i les administracions implicades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

HTML tags are not allowed.

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
30 octubre 2015

Categoria: