13a Assemblea Nacional de l’EPM


El proper 21 de novembre a les 10h es convoca la 13a Assemblea Nacional de L’Entesa pel Progrés Municipal. L’acte que es durà a terme a l’Ateneu Unió de la Colònia Güell de Santa Coloma de Cervelló, es planteja com a punt de trobada de les Enteses després  de les darreres eleccions municipals i com espai de reflexió sobre els temes que preocupen com a municipalistes i com a catalans.

L’entrada en vigor de l’ARSAL i les repercussions en la disminució de les competències dels ajuntaments, els canvis que s’estan produint en el panorama municipal i la revisió dels eixos programàtics de les enteses.

El moment històric que estem vivint a Catalunya amb les derreras eleccions al Parlament de Catalunya i les perspectives de futur.

Ordre del dia i debat obert sobre aquest temes i que també planteja afrontar altres punts com el Balanç de la situació econòmica i escollir càrrecs que es van aprovar a la darrera assemblea.

Com arribar-hi

Colònia Güell
Santa Coloma de Cervelló

Amb tren
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC)
Sortida des de Barcelona (Plaça Espanya)
Trens S33S (Can Ros), S8 i S4.
Parada a l’estació de la Colònia Güell.
Duració aproximada del trajecte: 20 minuts.
Des de l’estació fins a la Colònia Güell hi ha 5 minuts a peu.
Amb autobús
Bus L-61 (soler i Sauret, S.A)
Sortides des de Barcelona (Plaça Francesc Macià), Sant Just Desvern, Sant Feliu de LLobregat, Molins de Rei, Sant Vicenç dels Horts i Sant Boi de Llobregat.
Arribada a la Colònia Güell (Estació FGC).
Amb automòbil
Des de Barcelona cal agafar la Ronda Litoral i l’autovia A2, i sortir a Sant Boi en direcció a Sant Vicenç dels Horts per la BV-2002. La tercera rotonda que trobeu és la de l’estació de la Colònia Güell. Pugeu pel Camí de la Torre Salbana.

l’Entesa pel Progrés Municipal, ICV, EUiA i MES signen un acord al Baix Llobregat per concórrer junts a les eleccions municipals


L’acord recull compromisos i objectius compartits per fer candidatures i un programa comarcal que reclami més justícia social, democràcia, sostenibilitat i transformació del dia a dia de la gent

Les Enteses pel Progrés Municipal, Iniciativa per Catalunya Verds i Esquerra Unida i Alternativa han signat avui un acord per concórrer junts en aquesta comarca a les eleccions municipals del pròxim 24 de maig. Els màxims responsables de les formacions signants a la comarca han signat l’acord en una compareixença de premsa aquesta tarda que s’ha fet a la seu comarcal d’ICV a Sant Feliu. D’aquesta manera hi eren presents Arnau Funes i Candela López per part d’ICV, Sergio Gómez d’EUiA, Jose Antonio Rubio de les EPM i Manel Monllao per part de MES.

L’acord recull un anàlisi compartit de la realitat comarcal i que manifesta la voluntat de suma i confluència a través d’acords més concrets a pràcticament totes les localitats comarcal que aprofundeixen en els mecanismes de coordinació i treball conjunt entre les organitzacions signants. El compromís assumit per les formacions disposa que les formacions signants treballaran per la concreció d’un “programa marc comarcal que estigui decididament orientat a expressar la intencionalitat global de justícia social, democràcia i transformació del dia a dia dels ciutadans i ciutadanes. Un treball que es farà “des del respecte a la independència i sobirania de totes les formacions polítiques, però amb la màxima coordinació, donada la confluència d’objectius que perseguim, una societat més justa i igualitària i l’exercici d’una nova política més pròxima a la ciutadania, més participativa i amb major transparència. Les candidatures es diran ICV-EUiA-ME-E tot i que la denominació pot variar en funció de les dinàmiques locals.

L’acord també estableix que aquestes formacions es presentaran juntes a les eleccions del pròxim 24 de maig als municipis de Cervelló, Sant Boi, Cornellà, Castelldefels, Molins de Rei, Gavà i El Prat. I també diu que les organitzacions polítiques comarcals prioritzaran el suport a candidatures unitàries i d’esquerres a totes les localitats, i que es donarà tot el recolzament a les Enteses de Santa Coloma de Cervelló, La Palma, Torrelles, Pallejà, Sant Climent, Collbató, Vallirana, i Corbera, on també s’incorporen altres actors polítics més locals i/o gent que participa dels cercles locals de Podemos.

Els representants dels 4 partits, en la seva intervenció posterior a la signatura, han coincidit en destacar la importància del moment que pot enfortir i ampliar l’espai polític d’esquerres i una referència sòlida pels votants de l’esquerra tradicional més decebuts. “Amb aquest acord, estem creant nous espais de coordinació i treball conjunt entre forces d’esquerra que ens permetin aconseguir un major suport electoral a la nostra comarca.”, afirmava Arnau Funes, coordinador comarcal d’ICV. Per la seva banda, el president de l’Entesa pel Progrés Municipal, Jose Antonio Rubio, ha destacat la importància del municipalisme que treballa amb un peu al carrer i un altre a les institucions. El coordinador comarcal d’EUiA, Sergio Gómez, ha celebrat la suma d’una nova força a la coalició i com aquesta ens permet sumar des de l’esquerra per fer fora la dreta dels nostres municipis. El màxim representant de Moviment d’Esquerres a la comarca, Manel Monllaó, creu que l’acord permetrà desenvolupar polítiques d’esquerres que posin al centre a les persones i obrin els ajuntaments a tota la ciutadania.

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
29 abril 2015

Categoria:

LA CONVENCIÓ MUNICIPALISTA APROVA EL PROGRAMA PER LES PROPERES ELECCIONS MUNICIPALS 2015


La coalició ICV, EUiA, EPM, aprova el programa marc per les eleccions municipals i els 10 compromisos per “Ciutats i pobles amb dignitat, drets i democràcia” que advoca per plans de rescat social municipals

Notícies

Mig miler de persones d’arreu de Catalunya van participar a la Trobada Municipalista el passat 8 de febrer  al “Teatre Plaza” de Castelldefels.  Esdeveniment per tal d’aprovar el programa marc per les eleccions municipals del 24 de maig i per aprovar els 10 compromisos que la coalició assumeix de cara els primers 100 dies de govern. Un “Pla de rescat social a les ciutats i pobles de Catalunya” que concreti i faci realitat un mínim vital garantit, el dret a l’alimentació bàsica a totes les persones així com als subministraments bàsics. Un programa marc i compromisos per “Ciutats i pobles amb dignitat, drets i democràcia” que advoca per plans de rescat social municipals.

El president d’EPM, José Antonio Rubio, el coordinador general d’EUiA, Joan Josep Noet, i el coordinador nacional d’ICV, Joan Herrera, van intervenir en la convenció reivindicant el paper municipalista de la coalició, compromesa amb les polítiques de proximitat i de transformació social, guanyar i sumar a més llocs perquè allà on governa la coalició hi ha més política social: més beques menjador, més suport als aturats i més garantia pels mínims vitals i garantia d’accés als subministraments bàsics.

José Antonio Rubio , president de les EPM, ha definit a la coalició com a municipalista, perquè portem anys a peu de carrer, fent polítiques d’esquerres, connectats als problemes de la gent, les seves inquietuds i les seves aspiracions, “per que creiem en la política de proximitat, feta amb rigor i unitària”. Perquè som gent honesta, treballadora i coherent, volem que els ajuntaments puguin fer més coses, que puguin prestar més serveis, perquè podem ser més eficients que la resta d’administracions. També va reivindicar que “Des dels nostres  municipis segur que contribuirem a crear un país més just més solidari i més net”. Rubio, ha fet una crida a reivindicar el paper de l’ajuntament per “estar al costat de la gent” en un context de crisi econòmica, social i política i amb el creixent augment de les desigualtats.
 
Joan Josep Nuet, coordinador d’EUiA, ha fet una crida a la confluència als pobles i ciutats de Catalunya per derrotar les polítiques d’austeritat i la Troika des dels municipis. “La nostra coalició, per començar, és sumar. I les “Enteses” fa anys que donen lliçons de suma”, ha recordat, per afegir que des de la coalició es pot sumar més encara, “Anem, amb aquesta força, amb aquesta organització, i amb aquesta història, a sumar molt més i a guanyar grans victòries”, ha conclòs Nuet.
 
El coordinador d’ICV, Joan Herrera, ha reivindicat les propostes de la coalició perquè són les que es posen en pràctica als ajuntaments on governem. “Allò que fem és allò que proposem”, ICV-EUiA-EPM  treballarà per “la dignitat, els drets i a democràcia” als pobles i ciutats de Catalunya.Joan Herrera ha expressat que ”calen majories i municipis d’esquerres per després aconseguir un país d’esquerres perquè les polítiques estiguin al servei de la gent”. ”Allò que fem és allò que proposem”. Com exemple els “plans de rescat social” que ja s’estan aplicant a municipis. Herrera considera que “cal donar el combat davant d’aquells que volen mercantilitzar les nostres vides”. I per això, ha dit, ICV-EUiA-EPM treballarà per “la dignitat, els drets i a democràcia” als pobles i ciutats de Catalunya. No hi ha “contradicció entre ser el que som i sumar”. Al contrari, ha afirmat:  ”la nostra coalició, per començar, és sumar.

Un programa marc per preservar la dignitat, els drets i la democràcia

A la  trobada es va debatre i aprovar el programa marc de la coalició de cara a les eleccions municipals del proper maig. El programa, que inclou 10 mesures a implementar en els primers 100 dies de govern,  propostes com la implementació de plans de rescat social, contra els desnonaments i per la remunicipalització dels serveis públics, per tal de preservar la dignitat, els drets i la democràcia als pobles i ciutats.Entre aquests compromisos destaquen un “Pla de rescat social a les ciutats i pobles de Catalunya” que concreti i faci realitat un mínim vital garantit, el dret a l’alimentació bàsica a totes les persones així com als subministraments bàsics.Així com, un Pla d’emergència contra l’atur integrant tots els recursos públics i desenvolupant polítiques actives d’inserció i crear un Fons Municipal de Garantia de Drets Bàsics així com un Fons Social d’habitatge. “Sancionarem als bancs que mantinguin pisos buits per tal d’estimular la seva sortida al mercat”, diu el text aprovat aquest diumenge, que també es compromet a treballar per elaborar Projectes Educatius Locals que integrin el conjunt de l’oferta formativa a pobles i ciutats.

ENLLAÇ:
PROGRAMA MARC per a les ELECCIONS MUNICIPALS 2015 ICV-EUIA-EPM
ENLLAÇ AL MANIFEST D’ICV-EUIA-EPM MUNICIPALS 2015 DIGNITAT, DRETS I DEMOCRÀCIA:
MANIFEST del 8F

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
27 febrer 2015

Categoria:

CONVENCIÓ PROGRÀMATICA MUNICIPAL


Entrevista a Fèlix Alonso, alcalde d’Altafulla.


 

 

 

 

 

Entrevista a Fèlix Alonso, alcalde d’Altafulla on s’analitzen tots els temes d’actualitat del territori.

Font: Tarragona 21. Diari Multimèdia de la Ciutat

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
31 desembre 2014

Categoria:

Presentació Cap de llista La Granada


21 de febrer, 21h, presentació del cap de llista de l’Entesa per La Granada. Sala de Plens de l’Ajuntament. Enllaç

 

 

 

 

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
10 febrer 2011

Categoria:

Xavier Xortó elegit nou cap de llista d’A.M.I-EPM per les properes eleccions municipals a sant Sadurní d’Anoia


El passat dijous dia 11 de novembre,  l’Assemblea General d’A.M.I. (Alternativa Municipal Independent) va elegir, per unanimitat, amb tots els vots a favor, en Xavier Xortó com a nou cap de llista que encapçalarà la propera candidatura d’A.M.I.  a les properes eleccions municipals de Sant Sadurní d’Anoia de l’any que bé.

Isidor Rando, actual número 1 i regidor en l’equip de govern de l’Ajuntament sadurninenc passarà a ocupar el segon lloc de la llista.

Xavier Xortó, té …


0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
18 novembre 2010

Categoria:

Acte a Sant Salvador de Guardiola


20 de novembre, a les 6 de la tarda, acte a Sant Salvador de Guardiola. Organitza: Entesa pel Progrés de Sant Salvador de Guardiola.


0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
11 novembre 2010

Categoria:

Acte a Riells i Viabrea


L’ acte d’Entesa de Riells i Viabrea amb el secretari d’Interior, Joan Boada, reuneix unes 60 persones. Enllaç

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
29 juliol 2010

Categoria:

Reflexions Eleccions Europees


Llegir Article d’Assumpta Falgueras (Coordinadora EPMs d’Osona)
publicat al 9nou, 5 de juny 2009

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
7 juny 2009

Categoria: