La Diputació de Barcelona aprova una moció de suport a l’acollida de població refugiada


El Ple de la Diputació de Barcelona ha aprovat aquest dijous una moció presentada pels grups d’ Entesa, CiU, ERC-AM, PSC-CP, C’S i CUP-PA de suport a l’acollida de població refugiada, que ha comptat amb l’abstenció del grup del PP. La Diputació insta el govern espanyol a demanar més recursos a la UE pel suport jurídic, assistència, acollida i integració social, així com augmentar els nombre de places d’asil i la seva dotació pressupostària. En el text, els grups també demanen augmentar de6 a24 mesos el període d’acollida de les persones sol·licitants.

D’altra banda, la moció també insta el Govern a actualitzar la dotació pressupostària del Pla de Protecció Internacional a Catalunya (PPIC), per adaptar-lo a la situació actual, territorialitzar els serveis d’atenció a les persones demandants d’asil i especialitzar a les persones dels municipis que hauran de fer-se càrrec del seu suport i atenció, així com donar suport als països d’asil a través de la cooperació al desenvolupament o l’ajuda humanitària.

Per la seva part, la Diputació de Barcelona es compromet a donar suport i col·laborar amb els ajuntaments de Barcelona en l’acollida i el serveis a les persones demandants d’asil, facilitar l’elaboració de plans d’acollida municipal, donar suport a la creació d’una Xarxa Catalana de ciutats refugi i convidar al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament a coordinar aquesta xarxa a més de treballar de forma coordinada amb les entitats que treballen la problemàtica.

En aquesta mateixa línia de suport a les persones refugiades, el Ple ha aprovat la moció presentada pel grup CUP-Poble Actiu, per l’adhesió a la Xarxa de Municipis Acollidors d’acord amb la crida de la Plataforma Stop Mare Nostrum, que ha comptat només amb el suport dels grups de l’ Entesa i la CUP-PA, i l’abstenció de la resta, que han considerat que les propostes estaven recollides en la moció conjunta.

Moció de suport als treballadors d’Inovyn-Solvay

Així mateix, el Ple de la Diputació també ha aprovat amb el suport de tots els grups, la moció en suport als treballadors d’Inovyn-Solvay promoguda pel Partits dels Socialistes de Catalunya-Candatura de Progrès PSC-CP, amb l’adhesió dels grups de Coalició Electoral d’Entesa, el grup d’Esquerra republicana de Catalunya-Acord Municipal, Grup de Convergència i Unió, Ciutadans Partidos de la Ciutadania (C’S), Partit Popular i Candidatura d’Unitat Popular-Poble Actiu.

En la moció, es manifesta el suport de la Diputació de Barcelona el suport als treballadors per garantir la continuïtat dels llocs de treball de l’empresa a Martorell (Baix Llobregat), i es demana al Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme el seu compromís d’assegurar la viabilitat de la planta i l’ocupació que genera. També , es reclama als governs de la generalitat i de l’Estat a crear una taula de diàleg per a la confecció d’un pla de viabilitat industrial entre la direcció, el comitè d’empresa, les centrals sindicals i les administracions implicades.

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
30 octubre 2015

Categoria:

El grup d’Entesa presentarà al ple de la Diputació de Barcelona una moció per a l’adhesió a la Xarxa de Pobles i Ciutats Refugi


L’Entesa demanarà un posicionament polític davant el drama humanitari de milers de persones desplaçades que fugen dels conflictes armats de Síria i d’altres països de la zona i que arriben a les fronteres d’Europa per trobar asil.

El grup de l’Entesa de la Diputació de Barcelona presentarà una moció al proper ple demanant a la institució a adherir-se i impulsar conjuntament amb l’Ajuntament de Barcelona la Xarxa de Pobles i Ciutats Refugi per col·laborar en l’acolliment persones que fugen dels conflictes armats als seus països d’origen. La Xarxa tindrà com a objectiu la coordinació dels municipis i les administracions en l’acollida de les persones refugiades, així com també dotar de recursos la implementació dels programes d’integració necessaris.

El Grup d’Entesa considera que  la Diputació no pot inhibir-se de l’actual crisi humanitària que viu Europa i ha de promoure uns pobles i ciutats com a referents de l’acollida i l’asil de les persones refugiades

donada l’extensa i històrica trajectòria de la Diputació de Barcelona en la creació i impuls de Xarxes de Municipis, com la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la sostenibilitat o la Xarxa de Pobles i Ciutats pels Drets Humans, que han significat un progrés inqüestionable en l’àmbit de la protecció ambiental o la defensa i garantia dels drets humans de proximitat.

D’altra banda, el grup de l’Entesa també proposa la creació d’una taula nacional per a l’acollida de persones refugiades que integrin les entitats i organitzacions que defensen el dret d’asil i acollida de persones refugiades, els diferents departaments de la Generalitat que hi tinguin competències, la Delegació del Govern de l’Estat, les entitats municipalistes (Federació de Municipis de Catalunya i Associació Catalana de Municipis) i els Fons Català de Cooperació. Una taula, en la qual la Diputació de Barcelona ha de tenir un paper constituent i fundacional.

Davant d’aquestes circumstàncies, els municipis tenen un evident compromís en la promoció i la garantia dels Drets Humans, i han de treballar plegats amb la resta d’administracions i organitzacions de la societat civil per tal de coordinar accions que garanteixin l’atenció a les persones refugiades. És per això que des del grup de l’Entesa es treballa per construir ciutats i pobles compromesos amb els drets humans i amb la vida, ciutats i pobles de les quals sentir-nos orgullosos i orgulloses i promourem la presentació de mocions als municipis de Catalunya per tal que els ajuntaments s’adhereixin a la Xarxa de Ciutats i Pobles Refugi.

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
24 setembre 2015

Categoria:

El grup d’ EPM-ICV-EUiA-BComú-Entesa de la Diputació de Barcelona vol una etapa més social i democràtica a la Diputació


El grup d’ EPM-ICV-EUiA-BComú-Entesa de la Diputació de Barcelona ha exigit que s’iniciï una nova etapa a la Diputació de Barcelona, en què les prioritats siguin el rescat social, el rescat democràtic i la defensa del territori, així com un ferm compromís amb l’exercici del dret a l’autodeterminació. Així ho ha reivindicat en el ple de constitució de la nova legislatura, que va tenir lloc aquest dimecres 15 de juliol.

Aquesta nova etapa ha de girar entorn a tres eixos: rescat social i un pla de xoc per fer front a l’atur; el rescat democràtic on la participació, la transparència i el bon govern siguin peces claus en el model de governança, i la defensa del territori i dels béns comuns, juntament amb un compromís actiu en l’exercici del dret a l’autodeterminació de Catalunya.

En el context actual, marcat per la crisi econòmica i les desigualtats que han obert una escletxa social sense precedents, amb nivells d’atur, de pobresa i de precarietat insostenibles, la coalició d’ EPM-ICV-EUiA-BComú-Entesa en ple de constitució de la nova diputació, va sostenir el seu compromís de convertir els ajuntaments en instruments en favor de la igualtat, la justícia social i la solidaritat.

Així mateix, l’EPM-ICV-EUiA-BComú-Entesa va aprofitar el ple d’aquest dimecres per lamentar que la pèrdua de competències, recentralització i despossessió política dels ajuntaments imposades pel PP amb la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL) i les retallades i deutes pendents per part del govern de la Generalitat, sumades a l’absència de Llei de govern Locals de Catalunya i d’una Llei de finançament local pels acords de CIU i ERC, comporten una vulneració dels principis d’autonomia i de subsidiarietat dels governs locals.

Per tots aquests motius, el grup no va votar a favor de la investidura de Mercè Conesa, tot i que va oferir al nou govern de la demarcació una mà estesa, diàleg i voluntat de consens pel bé del municipalisme i del país.

La Vaga té suport municipal


La vaga general del passat 29-S té el suport municipal, tal i com podeu extreure dels següents documents:

Suport Grup EPM Centelles

Suport Grup EPM Santa Coloma de Cervelló

Suport Grup EPM Sant Salvador de Guardiola

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
1 octubre 2010

Categoria:

L’ENTESA PEL PROGRÉS MUNICIPAL (EPM) CRIDA LA CIUTADANIA A MOBILITZAR-SE EL 29 DE SETEMBRE, DIA DE LA VAGA GENERAL


L’EPM dóna suport a la vaga general  convocada pels sindicats el  29 de setembre contra la reforma laboral.

L’Entesa pel Progrés Municipal (EPM), que engloba 80 candidatures municipals arreu del país,  s’adhereix al manifest de la convocatòria de vaga general per al proper 29 de setembre i fa una crida a la ciutadania a mobilitzar-se. L’EPM considera imprescindible… Llegir Comunicat de Premsa
 

 

 

 

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
28 setembre 2010

Categoria:

17 al 22 de maig, Setmana de l’habitatge a Olot


17 al 22 de maig, Setmana de l’habitatge a Olot, estarà present un autobús del Departament d’Habitatge. La regidoria d’habitatge, que es responsabilitat d’ ApG, farà exposició del treball del darrer any, en especial es presentarà el Pla Local d’Habitatge, la normativa i promoció de les masoveries urbanes i de les cooperatives d’us, que seran les primeres que es redacten a tot Catalunya

 

Veure programa

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
30 maig 2010

Categoria:

Lloguer social


 

Article de Montse Escutia, regidora d’ Habitatge de Castelló d’ Empúries

 

llegir

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
29 abril 2010

Categoria:

La Dona immigrada…com tu!


altCompanyes i companys,

Darrerament hem pogut observar una creixent de xenofòbia en el panorama polític de Catalunya. A l’EPM som conscients de que les dones en general són la part de la població que més tendència tenen a  patir la exclusió social.

Creiem que és molt necessari combatre tots els discursos propis dels segle passat i apostar per a la solidaritat i la comprensió entre les persones, sigui quin sigui el seu país de naixement.

Com a eina de difusió i argumentari us fem a mans el flyer que vàrem editar des de l’ Àrea de  Igualtat de Gènere de l’EPM.
Aquests dies el rebreu via correu ordinari.

Deixeu’l a forns de pa del vostre poble, a l’ajuntament, a locals socials i llocs centrals de reunió perquè realment arribi a tot arreu.

Marie Kapretz
Responsable de Polítiques d’Igualtat de Gènere
Entesa pel Progrés Municipal

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
11 març 2010

Categoria:

XVI Setmana de les dones


alt
Del 6 al 14 de març
Dones creadores a Santa Coloma de Cervelló.
Organitza: L’ ajuntament, Dones pels 4 cantons i el Consell Municipal de les Dones.

baixa folletó

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
5 març 2010

Categoria:

ICV-EUiA-EPM participen en la manifestació unitària convocada pels sindicats contra la crisi


altLa manifestació que es va celebrar aquest passat dijous 3 de desembre a Barcelona per plantar cara a la crisi va concentrar unes 20.000 persones, que es van manifestar des de la Ronda Sant Pere fins davant de la seu de la patronal Foment del Treball.

La delegació de la coalició portava una pancarta amb el lema “Contra la crisi: més justícia social, menys frau”. En la capçalera de la delegació en representació d’EPM ha estat la responsable de polítiques de serveis a les persones i secretaria d’Organització Assumpta Falgueras.

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
9 desembre 2009

Categoria:
  • Page 1 of 2
  • 1
  • 2