EPM-ICV-EUiA reafirma l’oposició al Pla Director Urbanístic d’Àmbits d’Activitat Econòmica del Delta del Llobregat


La Comissió Territorial d’Urbanisme de la Àmbit Metropolità de Barcelona ha efectuat  l’aprovació provisional de Pla Director Urbanístic.  EPM-ICV-EUiA ha reiterat la seva oposició a aquesta proposta que afecta especialment els termes municipals de Viladecans i Gavà.  Pla que no dóna resposta integral al territori del Delta del Llobregat ni té en consideració els aspectes ambientals i hídrics, així com no minimitza els efectes barrera ni corregeix la fragmentació produïda per les infraestructures. 

Aquest Pla Director que només contempla i actua a unes parcel·les del territori dins d’un  espai metropolità interrelacionat, fent així una planificació supramunicipal parcialitzada que va en  contra la filosofia integral del Pla territorial metropolità de Barcelona.

Pla Director Urbanístic que no passa per cap ple municipal de les localitats afectades, encara que el seu contingut pugui ser contrari al pla urbanístic vigent. Un model desenvolupament basat només en l’economia comercial, industrial i hotelera sense cap valor afegit. Un territori que ja disposa de suficients hectàrees qualificades per aquests usos  en edificis buits que estan disponibles.

EPM-ICV-EUiA s’oposa a les mesures territorials que s’efectuen sense una visió completa en un territori tant fràgil  ambientalment. Sense tenir en consideració la Xarxa Natura 2.000, els impactes sobre les lleres i rieres dels Canyars i de Sant Climent i el seu entorn, la capacitat dels aqüífers i els sistemes hídrics  i les afectacions d’espais naturals protegits. i que no indica mesures correctores de la inundabilitat del territori agrícola i dels espais naturals.

Varem presentar allegacions a l’aprovació inicial, document aprovat provisional, que contempla els connectors ecològics del Delta del Llobregat (sector dels Joncs) i un increment de sòl no urbanitzable (Àmbit de Remolar/Filipines) que són insuficients per donar compliment a l’objectiu d’assegurar les connectivitats ecològiques i per al manteniment de la biodiversitat de l’ecosistema del Delta del Llobregat. La proposta que s’ha aprovat no aborda satisfactòriament la fragmentació produïda per les infraestructures de comunicació que van ser construïdes en el seu dia sense declaració d’impacte ambiental.

EPM-ICV-EUiA  denuncia que, Mentre s’accelera l’aprovació d’aquest PDU del Delta, resta pendent per part de la Generalitat de Catalunya d’aprovar el pla especial de protecció dels espais naturals del Delta del Llobregat, document elaborat fa temps, que es manté en un calaix.

Pla Director Urbanístic amb absència d’avaluació econòmica estimada de l’execució del conjunt de mesures viàries, hídriques i ambientals de la proposta com a càrrega d’urbanització dels sectors per donar compliment a les determinacions del Pla territorial metropolità de Barcelona referents als connectors ecològics del Delta del Llobregat.

Pla Director que no dóna resposta a les necessitats del territori ni protegeix de manera adequada l’entorn.

MOCIÓ DE PROGRÉS-EPM EN SUPORT A LA ILP “TELEVISIÓ SENSE FRONTERES”


S’ha aprovat per unanimitat al Ple municipal de Santa Coloma de Cervelló, una moció presentada per PROGRÉS-EPM en suport a la proposició de llei que es presenta mitjançant Iniciativa Legislativa Popular (ILP) “Televisió sense fronteres”.

Aquesta ILP, que es vol presentar al Congrés dels diputats, pretén garantir la recepció directa de els emissions de ràdio i televisió autonòmiques realitzades totalment o majoritàriament en les llengües incloses en l’àmbit de protecció de la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries a les altres comunitats autònomes amb les quals comparteixen llengua utilitzada en una forma idèntica o semblant, a fi d’afavorir el desenvolupament dels espais de comunicació d’aquestes llengües.

La Comissió Promotora de la Iniciativa Legislativa Popular de la Llei “Televisió sense Fronteres” va constituir-se a partir del conflicte creat pel tancament dels emissors que permetien veure Televisió de Catalunya al País Valencià i pretén assegurar recepció dels programes autonòmics de ràdio i televisió realitzats en llengües minoritzades en el conjunt dels territoris que conformen les seves respectives comunitats lingüístiques.


llegir moció

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
10 abril 2010

Categoria:

Una altra autovia per Abrera?


alt

11 d’ abril, 12h,  Una altra autovia per Abrera?

Xerrada i recollida de signatures a favor d’ una consulta ciutadana sobre l’autovia. Intervindran representants de la Plataforma en Defensa del Territori d’ Abrera.

Lloc: Casal Social de Can Vilalba’


0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
8 abril 2010

Categoria:

Al·legacions al PROJECTE DE PLA TERRITORIAL METROPOLITÀ DE BARCELONA


altAl·legacions del grup municipal PROGRÉS-EPM de Santa Coloma de Cervelló al PROJECTE DE PLA TERRITORIAL METROPOLITÀ DE BARCELONAllegir…

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
2 novembre 2009

Categoria:

Et preocupa l’efecte de les antenes de telefonia móbil?


alt2 de novembre, acte públic “Què pot fer l’ajuntament per regular la presència d’antenes de telefonia mòbil?”. Organitza ABG-EPM de Torredembarra.

Veure Cartell

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
29 octubre 2009

Categoria:

JORNADES EUROPEES DEL PATRIMONI 2009, PROGRÉS-EPM de Santa Coloma de Cervelló


altDins de les JORNADES EUROPEES DEL PATRIMONI 2009, PROGRÉS-EPM de Santa Coloma de Cervelló organitza una visita guiada per donar a conèxer el patrimoni modernista de la Colònia Güell.

Veure cartell en format pdf

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
23 setembre 2009

Categoria:

Moció de PROGRÉS-EPM pel tancament de les Centrals Nuclears


PROGRÉS-EPM de Santa Coloma de Cervelló  va presentar al Ple Municipal de 25 de juny una moció per a reclamar al govern de l’Estat el tancament de la central nuclear de Garoña, un pla de tancament progressiu de les centrals nuclears espanyoles i mesures per a fer possible un sistema energètic sostenible. La moció va ser aprovada per unanimitat.

El Govern té de termini fins al 5 de juliol per decidir si tanca o manté oberta la central nuclear de Garoña.

Podeu descarregar la moció clicant aquí [pdf].

 

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
1 juliol 2009

Categoria:

Caminada i dinar popular en defensa del Riu Gaià


17 de maig, organitza Coordinadora Salvem el Gaià

veure cartell en format jpg

 

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
6 maig 2009

Categoria:

Taula rodona a Torredembarra


17 d’abril a les 19h, Taula rodona
“Els nostres rius, problemàtiques i perspectives de futur”
a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Torredembarra

veure targetó

 

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
15 abril 2009

Categoria:

Entitats del Tarragonès demanen limitar el creixement a la momarca i protegir l’espai


 

Diverses entitats del Camp de Tarragona, majoritàriament vinculades a l’Entesa de Progrés Municipal (EPM), aposten en les seves al·legacions per limitar el creixement urbà previst al pla territorial, especialment a zones com l’interior del Tarragonès…

llegir notícia sencera EL PUNT. Tarragona

L’ABG i altres entitats presenten una quarantena d’al·legacions al Pla Territorial del Camp de TarragonaL’Alternativa Baix Gaià (ABG) i d’altres entitats relacionades amb el grup polític han presentat aquest dimarts un total de quaranta al·legacions al Pla Territorial del Camp de Tarragona, que està en fase d’exposició pública…llegir notícia sencera Avui

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
10 novembre 2008

Categoria:
  • Page 1 of 2
  • 1
  • 2