Sopar 30 anys d’ajuntaments democràtics


El 3 d’abril de l’any 1979 es celebraren les primeres eleccions municipals democràtiques des de la segona República i el dia 19 d’abril de 1979, molts companys i companyes nostres assumiren el repte de donar respostes a les demandes i necessitats de la ciutadania, de dotar de serveis, recursos i projectes; en definitiva de construir les nostres ciutats i pobles.

Avui, 30 anys després, volem reconèixer a tota una generació d’homes i dones el seu treball, les seves renúncies, els seus anhels i les seves il·lusions i volem compartir i commemorar aquesta fita de recuperació dels valors i de  la llibertat.

Volem convidar-vos a participar de l’acte.

Cal fer un ingrés de 20 euros al compte de Caixa Catalunya: 2013-0646-14-0200765983 fent constar: Sopar 30 anys i el teu nom i cognoms. Un cop rebut l’ingrés et farem arribar la confirmació de la reserva. Data límit 20 d’abril

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
17 abril 2009

Categoria:

Excursió Parc dels búnquers


16 de maig, sortida al Parc dels Búnquers de Martinet i Montalt, organitzada per l’EPM de Sant Salvador de Guardiola.

El Parc dels Búnquers és una aposta innovadora per recuperar la memòria d’una Época (la de la guerra civil, la Segona Guerra Mundial, la postguerra i el franquisme) a travès d’un episodi fins ara pràcticament desconegut.

Llegir pdf

 

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
17 abril 2009

Categoria:

L’ENTESA PEL PROGRÉS MUNICIPAL CELEBRA LA 10a ASSEMBLEA NACIONAL A SANT SADURNÍ D’ANOIA


L’Entesa pel Progrés Municipal (EPM) va celebrar aquest dissabte a Sant Sadurní d’Anoia una assemblea extraordinària per tancar el debat i aprovació dels documents que havien quedat pendents, per raons d’horari, a l’assemblea nacional de Vilassar de Dalt del novembre passat. Les mocions feien referència a la necessitat de concretar en els estatuts les funcions dels diferents òrgans de gestió de l’EPM (direcció, secretariat, comissió permanent i assemblea), clarificar les principals prioritats de l’organització sense perdre de vista les diferents sensibilitats territorials i, per últim, treballar en l’horitzó d’un acord electoral amb el conjunt de les formacions d’esquerra per evitar la segmentació cada cop més gran d’opcions, sigles i vots que està patint. Després de la discussió d’esmenes i la proposta de textos refosos en dos dels tres casos, totes les mocions es van aprovar pràcticament per unanimitat, sense cap vot en contra.

A l’assemblea hi van participar una quarantena de persones, representants de 19 grups de l’EPM d’arreu del país.

Durant l’assemblea, el president de l’EPM, Jordi Fàbrega, va avançar unes pinzellades del que hauria de ser l’estratègia de l’Entesa per a les eleccions municipals del 2011

L’objectiu no és sols consolidar els grups municipals de l’EPM, va dir Fàbrega, sinó crear-ne de nous com a model innovador, plural i local que representem. Les EPM, va seguir, hem d’activar, com a formació municipalista que som, l’importància de fer política des de la base local ( amb gent polititzada i gent provinent del món associatiu). Cal doncs innovar amb les estratègies polítiques  amb un ampli procés participatiu de la realitat local i del que la ciutadania vol respecte les solucions que hem d’afrontar en els Ajuntaments, des d’una visió d’esquerra verda i  nacional realista actuant amb sentit comú.

Fent referència a les properes eleccions al Parlament, Fàbrega va instar a tirar endavant una campanya de molt contacte amb la gent, que sigui preàmbul del que haurà de ser el repte de les municipals de 2011.

Veure àlbum de fotos

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
16 abril 2009

Categoria:

Babel al Berguedà


Els companys de l’EPM de la Nou del Berguedà en el seu vessant professional organitzen aquesta jornada:

Si voleu celebrar amb nosaltres la diversitat lingüística, el proper diumenge, 24 de maig, a La Nou de Berguedà, tindrà lloc la jornada “Babel al Berguedà” amb tot un ventall de tallers i activitats en diferents idiomes i alfabets. Podeu consultar el programa a http://www.irenia.net/babel

Totes les activitats són gratuïtes. Els tallers de cal·ligrafia i alfabets del matí tenen places limitades i és convenient reservar plaça enviant un mail indicant el nom i taller(s) al(s) que voleu participar.

 

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
16 abril 2009

Categoria:

Taula rodona a Torredembarra


17 d’abril a les 19h, Taula rodona
“Els nostres rius, problemàtiques i perspectives de futur”
a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Torredembarra

veure targetó

 

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
15 abril 2009

Categoria: