l’Entesa pel Progrés Municipal, ICV, EUiA i MES signen un acord al Baix Llobregat per concórrer junts a les eleccions municipals


L’acord recull compromisos i objectius compartits per fer candidatures i un programa comarcal que reclami més justícia social, democràcia, sostenibilitat i transformació del dia a dia de la gent

Les Enteses pel Progrés Municipal, Iniciativa per Catalunya Verds i Esquerra Unida i Alternativa han signat avui un acord per concórrer junts en aquesta comarca a les eleccions municipals del pròxim 24 de maig. Els màxims responsables de les formacions signants a la comarca han signat l’acord en una compareixença de premsa aquesta tarda que s’ha fet a la seu comarcal d’ICV a Sant Feliu. D’aquesta manera hi eren presents Arnau Funes i Candela López per part d’ICV, Sergio Gómez d’EUiA, Jose Antonio Rubio de les EPM i Manel Monllao per part de MES.

L’acord recull un anàlisi compartit de la realitat comarcal i que manifesta la voluntat de suma i confluència a través d’acords més concrets a pràcticament totes les localitats comarcal que aprofundeixen en els mecanismes de coordinació i treball conjunt entre les organitzacions signants. El compromís assumit per les formacions disposa que les formacions signants treballaran per la concreció d’un “programa marc comarcal que estigui decididament orientat a expressar la intencionalitat global de justícia social, democràcia i transformació del dia a dia dels ciutadans i ciutadanes. Un treball que es farà “des del respecte a la independència i sobirania de totes les formacions polítiques, però amb la màxima coordinació, donada la confluència d’objectius que perseguim, una societat més justa i igualitària i l’exercici d’una nova política més pròxima a la ciutadania, més participativa i amb major transparència. Les candidatures es diran ICV-EUiA-ME-E tot i que la denominació pot variar en funció de les dinàmiques locals.

L’acord també estableix que aquestes formacions es presentaran juntes a les eleccions del pròxim 24 de maig als municipis de Cervelló, Sant Boi, Cornellà, Castelldefels, Molins de Rei, Gavà i El Prat. I també diu que les organitzacions polítiques comarcals prioritzaran el suport a candidatures unitàries i d’esquerres a totes les localitats, i que es donarà tot el recolzament a les Enteses de Santa Coloma de Cervelló, La Palma, Torrelles, Pallejà, Sant Climent, Collbató, Vallirana, i Corbera, on també s’incorporen altres actors polítics més locals i/o gent que participa dels cercles locals de Podemos.

Els representants dels 4 partits, en la seva intervenció posterior a la signatura, han coincidit en destacar la importància del moment que pot enfortir i ampliar l’espai polític d’esquerres i una referència sòlida pels votants de l’esquerra tradicional més decebuts. “Amb aquest acord, estem creant nous espais de coordinació i treball conjunt entre forces d’esquerra que ens permetin aconseguir un major suport electoral a la nostra comarca.”, afirmava Arnau Funes, coordinador comarcal d’ICV. Per la seva banda, el president de l’Entesa pel Progrés Municipal, Jose Antonio Rubio, ha destacat la importància del municipalisme que treballa amb un peu al carrer i un altre a les institucions. El coordinador comarcal d’EUiA, Sergio Gómez, ha celebrat la suma d’una nova força a la coalició i com aquesta ens permet sumar des de l’esquerra per fer fora la dreta dels nostres municipis. El màxim representant de Moviment d’Esquerres a la comarca, Manel Monllaó, creu que l’acord permetrà desenvolupar polítiques d’esquerres que posin al centre a les persones i obrin els ajuntaments a tota la ciutadania.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

HTML tags are not allowed.

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
29 abril 2015

Categoria: