13a Assemblea Nacional de l’EPM


El proper 21 de novembre a les 10h es convoca la 13a Assemblea Nacional de L’Entesa pel Progrés Municipal. L’acte que es durà a terme a l’Ateneu Unió de la Colònia Güell de Santa Coloma de Cervelló, es planteja com a punt de trobada de les Enteses després  de les darreres eleccions municipals i com espai de reflexió sobre els temes que preocupen com a municipalistes i com a catalans.

L’entrada en vigor de l’ARSAL i les repercussions en la disminució de les competències dels ajuntaments, els canvis que s’estan produint en el panorama municipal i la revisió dels eixos programàtics de les enteses.

El moment històric que estem vivint a Catalunya amb les derreras eleccions al Parlament de Catalunya i les perspectives de futur.

Ordre del dia i debat obert sobre aquest temes i que també planteja afrontar altres punts com el Balanç de la situació econòmica i escollir càrrecs que es van aprovar a la darrera assemblea.

Com arribar-hi

Colònia Güell
Santa Coloma de Cervelló

Amb tren
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC)
Sortida des de Barcelona (Plaça Espanya)
Trens S33S (Can Ros), S8 i S4.
Parada a l’estació de la Colònia Güell.
Duració aproximada del trajecte: 20 minuts.
Des de l’estació fins a la Colònia Güell hi ha 5 minuts a peu.
Amb autobús
Bus L-61 (soler i Sauret, S.A)
Sortides des de Barcelona (Plaça Francesc Macià), Sant Just Desvern, Sant Feliu de LLobregat, Molins de Rei, Sant Vicenç dels Horts i Sant Boi de Llobregat.
Arribada a la Colònia Güell (Estació FGC).
Amb automòbil
Des de Barcelona cal agafar la Ronda Litoral i l’autovia A2, i sortir a Sant Boi en direcció a Sant Vicenç dels Horts per la BV-2002. La tercera rotonda que trobeu és la de l’estació de la Colònia Güell. Pugeu pel Camí de la Torre Salbana.

Jornades petits municipis


 

L’A PEU DE CARRER · PETITS MUNICIPIS d’enguany se centra en el debat generat entorn el futur dels municipis de menys de 5.000 habitants. El marc legislatiu estatal aborda la reforma competencial del món local des d’una mirada ecomomicista i recentralitzadora que posa en qüestió el model i les competències atribuïdes als municipis. De forma rellevant té un impacte molt destacat sobre els muniicpis de fins a 5.000 habitants.

A la jornada volem compartir i posar en comú les inquietuds, alhora que donar respostes i fer propostes a la particularitat de la gestió i la garantia dels serveis a la ciutadania dels petits municipis i micropobles. El context actual ja no demana maquillatges o petites reformes, la ciutadania i les pròpies institucions reclamen canvis que garanteixin més transparència, més aprofundiment democràtic i drets de la ciutadania visquin on visquin. Ens cal més que mai donar respostes a les necessitats dels nostres veïns i veïnes des de la proximitat. Suprimir municipis? Mancomunar serveis? Agregacions de municipis? Prestació per òrgans superiors? Quins serveis hem de garantir? Amb quins recursos econòmics i de personal? Aquestes són algunes de les preguntes a les que hi volem donar resposta. Comptem amb tu!

A PEU DE CARRER 2013 · NOU MUNICIPALISME FRONT DESMANTELLAMENT 13 d’abril de 2013 · Biblioteca Municipal, plaça de Cervantes, 4 · La Palma de Cervelló · Baix Llobregat

10.00 Presentació jornada

Arnau Funes, president del grup d’ICV-EUiA-EPM a la Diputació de Barcelona

Isabel Ribas, responsable de política municipal d’EUiA

José Antonio Rubio, president de l’EPM

10.15 Ciutadania de primera i ciutadania de segona? Política, valors i gestió

Xavier González, alcalde de La Palma de Cervelló

10.40 Ponències

L’impacte de l’ARSAL als municipis de menys de 5.000 habitants: Els petits municipis no existeixen

Josep Altayó, coordinador adjunt suport municipal ICV-EUiA-EPM

11.15 Descans

11.30 Dinamització dels petits municipis. Actius, oportunitats, serveis; a propòsit d’algunes experiències

Oriol Estela, economista i geògraf

12.00 Taula rodona i Debat obert

El futur dels petits municipis, una mirada des de la realitat i necessitats de la ciutadania

Toni Lloret, alcalde d’Argençola ·Fèlix Alonso, alcalde d’Altafulla ·Jordi Parés, tinent d’alcalde de Sant Cebrià de V. Modera: Mercè Villar, regidora de La Granada

13.45 L’horitzó de la llei catalana

Dolors Camats, portaveu del Grup d’ICV-EUiA al Parlament de Catalunya

14.00 Declaració de La Palma · Xavier González, alcalde de La Palma de Cervelló

INSCRIPCIÓ icv-euia-epm@diba.cat

DINAR Societat Aliança Palmerenca · 14 euros Cal confirmar abans de 11 d’abril a icv-euia-epm@diba.cat

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
5 abril 2013

Categoria:

Jornada participativa comarcal a Olot


Des de ApG volem promoure un ampli debat públic sobre idees i propostes que permetin unes polítiques més eficaces en el marc de la coalició ICV-EUiA-EPM. Per aquest motiu, i dins el Pla de treball d’autonòmiques que ha organitzat la coalició, us convoquem a la jornada participativa comarcal a Olot pel proper dijous, 6 de maig, a les 7 del vespre, a la Sala d’Actes de l’Hospici (c/ Hospici, 8).

 

Es tracta d’una jornada oberta a tothom, en la qual tots puguem opinar i expressar les propostes que volem per a la nostra comarca, així com criticar, constructivament, sobre l’acció de govern d’ICV-EUiA al Govern de Catalunya.

 

Ens interessa recollir el màxim d’aportacions possibles per tal d’incidir en un programa que reflecteixi les preocupacions de l’esquerra municipalista i marqui les prioritats d’ApG a la nostra comarca de cara al futur dels propers 4 anys.

Ens agradaria molt comptar amb la vostra assistència, raó per la qual us convidem especialment a participar-hi i a fer extensiva aquesta convocatòria a qualsevol persona i/o entitat que creieu que puguin estar interessats a assistir-hi i a fer les seves aportacions.

T’animem que hi assisteixis i hi diguis la teva!!!

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
30 abril 2010

Categoria:

Dues actes sobre participació ciutadana


alt15 de desembre, Cicle de seminaris  Participació Ciutadana organitzat per la Direcció General de Participació Ciutadana de la Generalitat de Catalunya i per l’IGOP (Institut de Govern i Polítiques Públiques) de la UAB. Enllaç

15 de desembre, presentació del llibre  Participación y Calidad democrática. Evaluando nuevas formas de democracia participativa . Sala d’Actes de l’Institut d’Estudis Autonòmics, Baixada de Sant Miquel, 8. Barcelona. Enllaç

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
26 novembre 2009

Categoria:

Festa de la Cirera


Aperitiu al Stand de PROGRÉS-EPM
de Sta. Coloma de Cervelló en la FESTA DE LA CIRERA.

31 de maig a les 13.50 h.
Veure Targetó

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
27 maig 2009

Categoria:

Excursió Parc dels búnquers


16 de maig, sortida al Parc dels Búnquers de Martinet i Montalt, organitzada per l’EPM de Sant Salvador de Guardiola.

El Parc dels Búnquers és una aposta innovadora per recuperar la memòria d’una Época (la de la guerra civil, la Segona Guerra Mundial, la postguerra i el franquisme) a travès d’un episodi fins ara pràcticament desconegut.

Llegir pdf

 

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
17 abril 2009

Categoria:

Babel al Berguedà


Els companys de l’EPM de la Nou del Berguedà en el seu vessant professional organitzen aquesta jornada:

Si voleu celebrar amb nosaltres la diversitat lingüística, el proper diumenge, 24 de maig, a La Nou de Berguedà, tindrà lloc la jornada “Babel al Berguedà” amb tot un ventall de tallers i activitats en diferents idiomes i alfabets. Podeu consultar el programa a http://www.irenia.net/babel

Totes les activitats són gratuïtes. Els tallers de cal·ligrafia i alfabets del matí tenen places limitades i és convenient reservar plaça enviant un mail indicant el nom i taller(s) al(s) que voleu participar.

 

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
16 abril 2009

Categoria:

L’EPM, amb la cultura popular i la pirotècnia


Els grups de l’Entesa fan seu al manifest impulsat per la Federació de Diables de Catalunya, defensant l’ús del foc
L’Entesa pel Progrés Municipal treballarà des del món municipal en el suport dels grups de cultura popular per garantir que l’entrada en vigor de la directiva 2007/23/CE, que regula el mercat del material pirotècnic, no afecti el desenvolupament de les festes tradicionals que tenen en el foc i la pirotècnia un dels elements centrals. Tot i que la directiva europea dóna marge als estats membres per adaptar la transposició a la seva realitat i que la propia Comissió Europea ho ha volgut aclarir en un cominicat, no és menys cert que l’aplicació en sentit estricte de la normativa podria deixar en la il·legalitat totes aquestes manifestacions culturals.

Per això, des de l’Entesa s’insta els governs de l’Estat i la Generalitat a ser sensibles a aquesta demanda i a garantir la continuïtat plena d’aquestes manifestacions del nostre folklore, que com a tals han de quedar recollides en la transposició que l’Estat acabi aplicant a aquesta directiva. La nova regulació ha d’entrar en vigor el 4 de gener de 2010.

L’Entesa fa una crida a tots els seus grups municipals a presentar, en forma de moció, el manifest elaborat en el marc de la campanya de suport als grups de cultura popular i tradicional catalana, que transcrivim a continuació:

llegir manifest

descàrregar moció En suport del manifest per la defensa dels grups de cultura popular i tradicional catalana amb ús de materials pirotècnics en format word

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
12 febrer 2009

Categoria:

La Llei d’Educació, una oportunitat?


Organitza Alternativa per Centelles

xerrada i debat amb Dolors Camats
Diputada al Parlament per ICV membre de la Comissió d’Educació i Universitats

Dia : divendres 23 de gener
Hora : a les 7 de la tarda
Lloc : sala de vidre del Casal Francesc Macià Centelles
ALTERNATIVA AMB L’EDUCACIÓ

veure targetó  (pdf)


0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
10 gener 2009

Categoria:

Un centenar de persones participen a l’Acte informatiu de PROGRÉS-EPM de Santa Coloma de Cervelló sobre l’ARE de la Riera de Can Solé


PROGRÉS ha organitzar el 14 de gener de 2009 un acte informatiu sobre l’Àrea Residencial Estratègica (ARE) de la Riera de Can Solé (entre la Ciutat Cooperativa de Sant Boi i la Colònia Güell).
La iniciativa ha estat motivada per la falta d’informació sobre aquest projecte que ha ofert l’equip de govern PSC/ERC. Aquesta falta  d’informació a l’oposició, entitats i ciutadania  va ser denunciada tant per PROGRÉS com també diverses persones que van assistir a l’acte.

L’acte va servir per a explicar aquest projecte i les al·legacions que des de PROGRÉS s’han fet per a millorar-lo. Després es va obrir un debat al voltant de diferents aspectes del projecte.

Més informació sobre el pojecte i al·legacions www.progres.cat

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
10 gener 2009

Categoria:
  • Page 1 of 2
  • 1
  • 2