23 municipis de Catalunya tindran alcaldes i alcaldesses i una presidència d’EMD ENTESA-ICV-EUiA


Les candidatures presentades com ENTESA renoven alcaldies com les de El Prat de Llobregat, Santa Perpètua de Mogoda, Santa Coloma de Cervelló, La Sénia, Montornès del Vallès, Olesa de Montserrat, Altafulla i Santa Maria de Martorelles i en guanya de noves com Montcada i Reixac, Balsareny, Corbera d’Ebre o Pinell de Brai i d’altres en candidatures confluents com per exemple a Barcelona i Castelldefels.

La coalició ENTESA-ICV-EUiA ha aconseguit obtenir 24 de les alcaldies dels pobles i ciutats de Catalunya. Una vintena de candidats i candidates de la coalició ecosocialista alcaldes i alcaldesses de les seves respectives ciutats. D’aquesta manera la coalició ha renovat algunes de  les alcaldies més emblemàtiques que tenien fins ara, com és el cas de El Prat de Llobregat, Santa Perpètua de Mogoda, Sant Feliu de Llobregat, Montornès del Vallès, Santa Coloma de Cervelló o Altafulla i repeteix en municipis com Olesa de Montserrat, La Sénia o Argençola. Però a més, han incorporat de noves com és el cas de Corbera d’Ebre o Castellbisbal, i recuperat alcaldies com La Granada, Montcada i Reixac o Pallejà, que havien estat històricament governades pels ecosocialistes.

Després de les eleccions municipals del 24 de maig, ICV-EUiA-EPM-E ha millorat resultats, passant del 8,4% dels vots totals a Catalunya al2011 al’11,7% en aquest 2015 amb un total de 366.611 vots (108.785 suports més que fa quatre anys). D’aquesta manera la coalició ha aconseguit la majoria absoluta a Argençola, Montornès del Vallès, Santa Maria de Martorelles, Olesa de Montserrat i La Sénia. També en la presidència de l’EMD de Pi i ha estat la llista més votada a El Prat, Sant Feliu de Llobregat, Santa Perpètua de Mogoda, La Granada, La Palma de Cervelló, Santa Coloma de Cervelló, Balsareny, Pallejà, Castellbisbal, Altafulla, Pinell de Brai o Corbera d’Ebre. A més, gràcies a les candidatures de confluència la coalició sumarà noves alcaldies, com és el cas de Barcelona (on ICV-EUiA està integrada dins de Barcelona en Comú), Castelldefels amb la candidatura Movem Castelldefels, i Sentmenat amb la candidatura de l’Assemblea Ciutadana de Sentmenat. Cal destacar que producte d’acords de governabilitat, ENTESA-ICV-EUiA tindrà l’alcaldia de Montcada i Reixac, Darnius, Puigverd de Lleida, i especialment destacable, a Castelldefels, on la confluència de Movem Castelldefels ha aconseguit arribar a un acord amb la resta de grups per compartir l’alcaldia i fer fora al PP.

La coalició es mostra satisfeta perquè ha demostrat que és capaç de construir municipis d’esquerres i subratlla que els acords de governabilitat s’han basat en tres eixos fonamentals i innegociables: un compromís en incorporar i portar a terme de manera urgent mesures de rescat social, la lluita contra la corrupció i la defensa inequívoca del dret a decidir.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

HTML tags are not allowed.

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
3 juliol 2015

Categoria: