El grup d’Entesa presentarà al ple de la Diputació de Barcelona una moció per a l’adhesió a la Xarxa de Pobles i Ciutats Refugi


L’Entesa demanarà un posicionament polític davant el drama humanitari de milers de persones desplaçades que fugen dels conflictes armats de Síria i d’altres països de la zona i que arriben a les fronteres d’Europa per trobar asil.

El grup de l’Entesa de la Diputació de Barcelona presentarà una moció al proper ple demanant a la institució a adherir-se i impulsar conjuntament amb l’Ajuntament de Barcelona la Xarxa de Pobles i Ciutats Refugi per col·laborar en l’acolliment persones que fugen dels conflictes armats als seus països d’origen. La Xarxa tindrà com a objectiu la coordinació dels municipis i les administracions en l’acollida de les persones refugiades, així com també dotar de recursos la implementació dels programes d’integració necessaris.

El Grup d’Entesa considera que  la Diputació no pot inhibir-se de l’actual crisi humanitària que viu Europa i ha de promoure uns pobles i ciutats com a referents de l’acollida i l’asil de les persones refugiades

donada l’extensa i històrica trajectòria de la Diputació de Barcelona en la creació i impuls de Xarxes de Municipis, com la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la sostenibilitat o la Xarxa de Pobles i Ciutats pels Drets Humans, que han significat un progrés inqüestionable en l’àmbit de la protecció ambiental o la defensa i garantia dels drets humans de proximitat.

D’altra banda, el grup de l’Entesa també proposa la creació d’una taula nacional per a l’acollida de persones refugiades que integrin les entitats i organitzacions que defensen el dret d’asil i acollida de persones refugiades, els diferents departaments de la Generalitat que hi tinguin competències, la Delegació del Govern de l’Estat, les entitats municipalistes (Federació de Municipis de Catalunya i Associació Catalana de Municipis) i els Fons Català de Cooperació. Una taula, en la qual la Diputació de Barcelona ha de tenir un paper constituent i fundacional.

Davant d’aquestes circumstàncies, els municipis tenen un evident compromís en la promoció i la garantia dels Drets Humans, i han de treballar plegats amb la resta d’administracions i organitzacions de la societat civil per tal de coordinar accions que garanteixin l’atenció a les persones refugiades. És per això que des del grup de l’Entesa es treballa per construir ciutats i pobles compromesos amb els drets humans i amb la vida, ciutats i pobles de les quals sentir-nos orgullosos i orgulloses i promourem la presentació de mocions als municipis de Catalunya per tal que els ajuntaments s’adhereixin a la Xarxa de Ciutats i Pobles Refugi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

HTML tags are not allowed.

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
24 setembre 2015

Categoria: