13a Assemblea Nacional de l’Entesa pel Progrès Municipal (EPM)


Gerard Segú va ser escollit nou president de l’EPM el passat dissabte 21 de novembre  a  la 13a Assemblea Nacional que es va celebrar a la Colònia Güell de Santa Coloma de Cervelló 

A l’Assemblea es va fer balanç dels resultats de les últimes eleccions municipals que han situat un nou panorama polític amb escenaris molt diversos en el mapa municipal, amb la irrupció de les confluències i nous grups electorals.

Per l’EPM es van destacar els bon resultats que han permès recuperar alcaldies com Pallejà i La Granada i la continuïtat a Santa Coloma de Cervelló, Altafulla i La Palma de Cervelló. També s’ha obtingut representació als Consells Comarcals del Tarragonès, Alt Penedès i Baix Llobregat.

També es va posar en comú el context econòmic i polític que viu el país, reafirmant el compromís com a organització municipalista de continuar fent polítiques d’esquerres i progressistes als ajuntaments, des de la proximitat, per construir municipis cohesionats i contribuir a la creació d’un país més just, més solidari i més net. En l’actual context de crisi econòmica, social i política, amb un creixent augment de les desigualtats, l’EPM, des dels ajuntaments, ha desenvolupat i renova el seu compromís en desenvolupar polítiques de rescat social i de xoc contra l’atur.

L’Assemblea també va afrontar un ric debat sobre la qüestió nacional i es va comprometre traslladar el debat als grups municipals per tal de fer, properament, una jornada monogràfica per tal de concretar un posicionament comú, reclamat per diversos membres de l’EPM.

En l’àmbit de la gestió, es va fer balanç de la situació econòmica i es va aprovar el pressupost per a l’any 2016 i es va debatre i aprovar la proposta de renovació de les relacions entre l’EPM i ICV que recull els objectius polítics que compartim, reafirmant la defensa de la personalitat pròpia d’Entesa i el total respecte a la seva autonomia com a organització i en l’actuació de cada grup local.

Per últim, l’Assemblea va elegir la nova direcció, amb en Gerard Segú com a president, Jesús Blanco com a secretari i Joan Parera com a tresorer, i va agrair la feina feta pel president i el tresorer sortints, José Antonio Rubio i Llorenç Artigas.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

HTML tags are not allowed.

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
24 desembre 2015

Categoria: