13a Assemblea Nacional de l’Entesa pel Progrès Municipal (EPM)


Gerard Segú va ser escollit nou president de l’EPM el passat dissabte 21 de novembre  a  la 13a Assemblea Nacional que es va celebrar a la Colònia Güell de Santa Coloma de Cervelló 

A l’Assemblea es va fer balanç dels resultats de les últimes eleccions municipals que han situat un nou panorama polític amb escenaris molt diversos en el mapa municipal, amb la irrupció de les confluències i nous grups electorals.

Per l’EPM es van destacar els bon resultats que han permès recuperar alcaldies com Pallejà i La Granada i la continuïtat a Santa Coloma de Cervelló, Altafulla i La Palma de Cervelló. També s’ha obtingut representació als Consells Comarcals del Tarragonès, Alt Penedès i Baix Llobregat.

També es va posar en comú el context econòmic i polític que viu el país, reafirmant el compromís com a organització municipalista de continuar fent polítiques d’esquerres i progressistes als ajuntaments, des de la proximitat, per construir municipis cohesionats i contribuir a la creació d’un país més just, més solidari i més net. En l’actual context de crisi econòmica, social i política, amb un creixent augment de les desigualtats, l’EPM, des dels ajuntaments, ha desenvolupat i renova el seu compromís en desenvolupar polítiques de rescat social i de xoc contra l’atur.

L’Assemblea també va afrontar un ric debat sobre la qüestió nacional i es va comprometre traslladar el debat als grups municipals per tal de fer, properament, una jornada monogràfica per tal de concretar un posicionament comú, reclamat per diversos membres de l’EPM.

En l’àmbit de la gestió, es va fer balanç de la situació econòmica i es va aprovar el pressupost per a l’any 2016 i es va debatre i aprovar la proposta de renovació de les relacions entre l’EPM i ICV que recull els objectius polítics que compartim, reafirmant la defensa de la personalitat pròpia d’Entesa i el total respecte a la seva autonomia com a organització i en l’actuació de cada grup local.

Per últim, l’Assemblea va elegir la nova direcció, amb en Gerard Segú com a president, Jesús Blanco com a secretari i Joan Parera com a tresorer, i va agrair la feina feta pel president i el tresorer sortints, José Antonio Rubio i Llorenç Artigas.

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
24 desembre 2015

Categoria:

EPM-ICV-EUiA reafirma l’oposició al Pla Director Urbanístic d’Àmbits d’Activitat Econòmica del Delta del Llobregat


La Comissió Territorial d’Urbanisme de la Àmbit Metropolità de Barcelona ha efectuat  l’aprovació provisional de Pla Director Urbanístic.  EPM-ICV-EUiA ha reiterat la seva oposició a aquesta proposta que afecta especialment els termes municipals de Viladecans i Gavà.  Pla que no dóna resposta integral al territori del Delta del Llobregat ni té en consideració els aspectes ambientals i hídrics, així com no minimitza els efectes barrera ni corregeix la fragmentació produïda per les infraestructures. 

Aquest Pla Director que només contempla i actua a unes parcel·les del territori dins d’un  espai metropolità interrelacionat, fent així una planificació supramunicipal parcialitzada que va en  contra la filosofia integral del Pla territorial metropolità de Barcelona.

Pla Director Urbanístic que no passa per cap ple municipal de les localitats afectades, encara que el seu contingut pugui ser contrari al pla urbanístic vigent. Un model desenvolupament basat només en l’economia comercial, industrial i hotelera sense cap valor afegit. Un territori que ja disposa de suficients hectàrees qualificades per aquests usos  en edificis buits que estan disponibles.

EPM-ICV-EUiA s’oposa a les mesures territorials que s’efectuen sense una visió completa en un territori tant fràgil  ambientalment. Sense tenir en consideració la Xarxa Natura 2.000, els impactes sobre les lleres i rieres dels Canyars i de Sant Climent i el seu entorn, la capacitat dels aqüífers i els sistemes hídrics  i les afectacions d’espais naturals protegits. i que no indica mesures correctores de la inundabilitat del territori agrícola i dels espais naturals.

Varem presentar allegacions a l’aprovació inicial, document aprovat provisional, que contempla els connectors ecològics del Delta del Llobregat (sector dels Joncs) i un increment de sòl no urbanitzable (Àmbit de Remolar/Filipines) que són insuficients per donar compliment a l’objectiu d’assegurar les connectivitats ecològiques i per al manteniment de la biodiversitat de l’ecosistema del Delta del Llobregat. La proposta que s’ha aprovat no aborda satisfactòriament la fragmentació produïda per les infraestructures de comunicació que van ser construïdes en el seu dia sense declaració d’impacte ambiental.

EPM-ICV-EUiA  denuncia que, Mentre s’accelera l’aprovació d’aquest PDU del Delta, resta pendent per part de la Generalitat de Catalunya d’aprovar el pla especial de protecció dels espais naturals del Delta del Llobregat, document elaborat fa temps, que es manté en un calaix.

Pla Director Urbanístic amb absència d’avaluació econòmica estimada de l’execució del conjunt de mesures viàries, hídriques i ambientals de la proposta com a càrrega d’urbanització dels sectors per donar compliment a les determinacions del Pla territorial metropolità de Barcelona referents als connectors ecològics del Delta del Llobregat.

Pla Director que no dóna resposta a les necessitats del territori ni protegeix de manera adequada l’entorn.

13a Assemblea Nacional de l’EPM


El proper 21 de novembre a les 10h es convoca la 13a Assemblea Nacional de L’Entesa pel Progrés Municipal. L’acte que es durà a terme a l’Ateneu Unió de la Colònia Güell de Santa Coloma de Cervelló, es planteja com a punt de trobada de les Enteses després  de les darreres eleccions municipals i com espai de reflexió sobre els temes que preocupen com a municipalistes i com a catalans.

L’entrada en vigor de l’ARSAL i les repercussions en la disminució de les competències dels ajuntaments, els canvis que s’estan produint en el panorama municipal i la revisió dels eixos programàtics de les enteses.

El moment històric que estem vivint a Catalunya amb les derreras eleccions al Parlament de Catalunya i les perspectives de futur.

Ordre del dia i debat obert sobre aquest temes i que també planteja afrontar altres punts com el Balanç de la situació econòmica i escollir càrrecs que es van aprovar a la darrera assemblea.

Com arribar-hi

Colònia Güell
Santa Coloma de Cervelló

Amb tren
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC)
Sortida des de Barcelona (Plaça Espanya)
Trens S33S (Can Ros), S8 i S4.
Parada a l’estació de la Colònia Güell.
Duració aproximada del trajecte: 20 minuts.
Des de l’estació fins a la Colònia Güell hi ha 5 minuts a peu.
Amb autobús
Bus L-61 (soler i Sauret, S.A)
Sortides des de Barcelona (Plaça Francesc Macià), Sant Just Desvern, Sant Feliu de LLobregat, Molins de Rei, Sant Vicenç dels Horts i Sant Boi de Llobregat.
Arribada a la Colònia Güell (Estació FGC).
Amb automòbil
Des de Barcelona cal agafar la Ronda Litoral i l’autovia A2, i sortir a Sant Boi en direcció a Sant Vicenç dels Horts per la BV-2002. La tercera rotonda que trobeu és la de l’estació de la Colònia Güell. Pugeu pel Camí de la Torre Salbana.

CONVENCIÓ PROGRÀMATICA MUNICIPAL


La coalició exigeix al PP la retirada de la reforma local de forma immediata


ICV-EUiA-EPM exigeix al PP la retirada de la reforma local de manera “immediata” i a iniciar un diàleg “seriós” amb el municipalisme

L’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Tejedor, l’alcalde de Santa Coloma de Cervelló, Gerard Segú , i la regidora a l’Ajuntament de Barcelona, Isabel Ribas, han comparegut avui en una roda de premsa després d’una trobada amb regidors, alcaldes i càrrecs electes de la coalició d’ICV-EUiA-EPM per reclamar la retirada de l’avantprojecte de llei de racionalització i sostenibilitat de l’Administració local que modificarà la llei reguladora de la Llei de Bases de  Règim  Local. “Emplacem al govern de l’estat a que de manera immediata retiri el text i inici un procés de diàleg i negociació seriós i solvent amb el món local per avançar cap a un marc de reforma competencial amb suficiència financera”, ha dit Tejedor que ha recordat que el món municipal fa més de 30 anys que està pendent d’una reforma i que la millora del finançament “és una aspiració històrica que és més necessària que mai” en un context de crisi econòmica.

Tejedor, que ha explicat que la coalició ha rebut amb “vergonya, indignació i preocupació” la reforma local presentada pel PP, ha posat de manifest que del que es tractava era d’iniciar un procés per adaptar la legislació a les necessitats de la societat actual però en canvi l’executiu popular ha preferit fer una “esmena a la totalitat” al principi d’autonomia local que “hipoteca i compromet el futur dels ajuntaments de Catalunya i d’arreu de l’Estat però sobretot compromet la qualitat de vida dels ciutadans”. “Aquesta llei va en contra de la qualitat de vida i del benestar dels ciutadans”, ha assegurat l’alcalde del Prat que ha destacat que “les víctimes de l’esperit de la llei no són els càrrecs electes, són els veïns de pobles i ciutats d’arreu de l’estat perquè en situació de crisi és conegut que el món local va més enllà de les seves competències i garanteix la cohesió social”.

D’aquesta manera, Tejedor ha recordat que els ajuntaments són l’administració més propera i amb més capacitat per solucionar “tota mena de problemes i necessitats dels ciutadans” per la qual cosa, si es complís estrictament la llei de bases del règim local “la qualitat de vida no seria viable en molts pobles de Catalunya”. “Actuem en el terreny  de  competències no obligatòries i fem escoles bressol, polítiques igualtat, jove n tut, creació d’ocupació i atenció social així com polítiques en defensa de la cohesió social amb recursos que no són obligatoris”, ha afegit l’alcalde. A més, ha situat,  “no hi ha cap fonament rigorós que permeti acreditar que el compte de resultats d’estalvi serà possible; és una gran mentida”.

Per la seva banda, Isabel Ribas, ha destacat que la reforma va en contra de la  Carta  Europea de l’Autonomia  Local i ha avançat que el grup de la Izquierda Plural al Congrés presentarà una moció durant el Debat de l’Estat de la Nació en defensa del món local on espera que s’hi puguin sumar el màxim de forces polítiques. “Fem una crida a fer un front municipalista per defensar la democràcia local i les polítiques socials fetes a peu de carrer”, ha demanat Ribas que ha assegurat que la coalició combatrà la llei des de tots els ajuntaments i municipis de Catalunya.

Finalment, l’alcalde de Santa Coloma de Cervelló ha assegurat que la reforma local suposa una “pèrdua democràtica i de serveis públics de qualitat i de la cohesió social” perquè “en funció del municipi que visquis, pots tenir més dificultats d’accedir a serveis bàsics”. “La principal afectació de la llei no és sobre les retribucions dels càrrecs electes, sinó sobre la ciutadania i la qualitat dels serveis públics en una clara estratègia d’anar laminant l’estat del benestar”, ha conclòs Segú .

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
25 febrer 2013

Categoria:

11a Assemblea


Comunicat de premsa

Hemeroteca

Ara

Directe.cat

Eldebat.cat

ACN

Veure les fotos

Consulteu la composició de la nova direcció aquí

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
13 gener 2011

Categoria:

Es constitueix a La Granada la primera Junta Comarcal de Grups Municipals del’EPM de l’Alt Penedès


El passat dissabte dia 3 de juliol es va celebrar a La Granada la “I Assemblea comarcal de l’Alt Penedès” de grups municipals de l’Entesa pel Progrés Municipal.
Van participar representants dels grup municipals EPM La Granada, de AMI-EPM de Sant Sadurní d’Anoia i del grup INDEPENDENTS PER TORRELLES DE FOIX  adherits tots ells a EPM (Entesa pel Progrés Municipal). Van excusar la seva presència el grup UNITS PER OLESA  d’Olesa de Bonesvalls. A l’assemblea també va assistir una representació de la Permanent Nacional d’EPM.
Després d’exposar i debatre en comú diversos aspectes (socials, urbanístics, medi ambientals i sanitaris) d’interès comarcal, es va constituir la nova Junta Comarcal, que està formada per dos representants de cada formació. Aquesta Junta es reunirà de forma periòdica per tal de proposar polítiques comunes a nivell comarcal i també traslladar els acords a la Comissió Permanent del Grup d’Entesa pel Progrés Municipal a nivell de Catalunya que agrupa a 110 candidatures municipals independents i governa amb 10 alcaldies.
Els grups d’EPM (Entesa pel Progrés Municipal) són candidatures independents que representen una pluralitat progressista amb una clara tossuderia de fer polítiques municipalistes per a les persones; basades en valors com la justícia, la igualtat, la cooperació, la defensa del medi ambient, la pau, els drets nacionals, la llibertat, i la democràcia participativa directa.
Actualment aquests grups tenen responsabilitats de govern municipal en les poblacions Sant Sadurní d’Anoia, Olesa de Bonesvalls i Torrelles.  També tenen un conseller comarcal, el regidor de La Granada, Diego Diez de los Rios.

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
8 juliol 2010

Categoria:

L’Entesa de Sant Salvador de Guardiola celebra la III Assemblea Municipal


Una cinquantena de persones van participar el passat diumenge 20 de juny en la III Assemblea Municipal.

En aquesta assemblea es va analitzar la gestió  realitzada pel Govern municipal (Gent pel canvi – ERC), que en paraules del regidor d’Entesa,  Jordi Gordillo va qualificar de desastrosa per a Sant Salvador. Un Govern en minoria amb un alcalde  que practica un estil caciquil que li porta fins i tot a negar la convocatòria d’un ple extraordinari demanat per la majoria absoluta  dels regidors del consistori.

Així mateix l’Assemblea va avaluar la feina feta l’últim any per el grup municipal d’Entesa, valorant molt positivament la feina desenvolupada, especialment per el regidor, presentació de mocions i recursos legals relacionats amb els temes mes sentits per la ciutadania de Sant Salvador (taxes de l’aigua, contribucions especials, fundació Masia Calvet, viabilitat econòmica de l’ajuntament etc).

També va obrir un debat sobre els temes d’especial interès per al municipi,l’institut, recepció de senyal TDT de televisió, temes relacionats amb la crisi econòmica actual (ofertes de treball municipal, serveis socials municipals, ajuts, banc d’aliments, etc…)

A la Assemblea van participar una delegació d’EPM de la permanent nacional, encapçalada per la Secretària d’Organització: Assumpta Falgueras, el coordinador del Bages: Toni Vilanova i per l’assessor de municipis: Jesús Blanco. Aquesta representació va felicitar al grup municipal per la tasca feta i els va encoratjar a seguir per aquest camí i a reforçar el projecte d’alternativa al govern actual, que segur que tindrien un reconeixement de la ciutadania que els donaria molts bons resultats en les properes eleccions municipals de 2011.

 

Veure Fotos

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
5 juliol 2010

Categoria:

Noves pancartes per als vostres actes


 

2 pancartes de 100×170 amb el logo d EPM, les podeu demanar per utilitzar-les als vostres actes.

 

Poseu-vos en contacte amb el suport municipal

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
25 juny 2010

Categoria:

Hem de seguir madurant potíticament i avançant cap a un autogovern millor


altEntrevista a Xavier González, alcalde de la Palma de Cervelló (LPS-EPM)

Llegir 

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
3 desembre 2009

Categoria: