13a Assemblea Nacional de l’EPM


El proper 21 de novembre a les 10h es convoca la 13a Assemblea Nacional de L’Entesa pel Progrés Municipal. L’acte que es durà a terme a l’Ateneu Unió de la Colònia Güell de Santa Coloma de Cervelló, es planteja com a punt de trobada de les Enteses després  de les darreres eleccions municipals i com espai de reflexió sobre els temes que preocupen com a municipalistes i com a catalans.

L’entrada en vigor de l’ARSAL i les repercussions en la disminució de les competències dels ajuntaments, els canvis que s’estan produint en el panorama municipal i la revisió dels eixos programàtics de les enteses.

El moment històric que estem vivint a Catalunya amb les derreras eleccions al Parlament de Catalunya i les perspectives de futur.

Ordre del dia i debat obert sobre aquest temes i que també planteja afrontar altres punts com el Balanç de la situació econòmica i escollir càrrecs que es van aprovar a la darrera assemblea.

Com arribar-hi

Colònia Güell
Santa Coloma de Cervelló

Amb tren
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC)
Sortida des de Barcelona (Plaça Espanya)
Trens S33S (Can Ros), S8 i S4.
Parada a l’estació de la Colònia Güell.
Duració aproximada del trajecte: 20 minuts.
Des de l’estació fins a la Colònia Güell hi ha 5 minuts a peu.
Amb autobús
Bus L-61 (soler i Sauret, S.A)
Sortides des de Barcelona (Plaça Francesc Macià), Sant Just Desvern, Sant Feliu de LLobregat, Molins de Rei, Sant Vicenç dels Horts i Sant Boi de Llobregat.
Arribada a la Colònia Güell (Estació FGC).
Amb automòbil
Des de Barcelona cal agafar la Ronda Litoral i l’autovia A2, i sortir a Sant Boi en direcció a Sant Vicenç dels Horts per la BV-2002. La tercera rotonda que trobeu és la de l’estació de la Colònia Güell. Pugeu pel Camí de la Torre Salbana.

Taller de comunicació sobre tècniques i aspectes a tenir en compte a l’hora de parlar en públic


Una vintena de persones van participar dissabte passat, 17 d’abril, en untaller de comunicació sobre tècniques i aspectes a tenir en compte a l’hora de parlar en públic. El taller, organitzat conjuntament per EPM-ICV i que es va fer a la Universitat de Vic (UVic), va tenir com a professor el periodista de TVE-Catalunya Xavier Sitjà, també exalcalde d’Esparreguera. La pròpia dinàmica de la jornada, molt participativa, va obligar a deixar per a una segona sessió la part pràctica del curs.
Sitjà va donar diverses consignes sobre com plantejar les intervencions en públic, tenint en compte aspectes com la dicció, el to de veu, l’actitud i la necessitat d’estructurar els missatges per deixar molt clares les idees centrals d’allò que es vol dir. Va citar un estudi americà que posa de manifest que, en el fons, aspectes com la imatge (55%) i l’actitud (38%) incideixen molt més en la recepció del missatge que el propi contingut del discurs (7%). Per això, va dir, és important buscar empaties amb el públic i saber recórrer fins i tot a l’humor per guanyar-se’n la complicitat. Tots els participants van valorar molt

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
29 abril 2010

Categoria:

Cursos de formació


6 i 27 de març, convocatòria de dos cursos de formació per a grups municipals de la nostra coalició o persones que aniran a les properes llistes municipals. Seran el dies 6 i 27 de març, la primera a Cambrils i la segona a Alcanar, obertes a tothom. Us preguem ens retorneu un correu-e 
amb la fitxa amb les persones que estiguin interessades.

Enllaç pdf

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
18 febrer 2010

Categoria:

Oferta formativa 2010-2011


alt

Oferta formativa 2010-2011 organitzada per el grup de suport municipal ICV-EUiA-EPM. Hi ha uns mòduls que es realitzaran de forma centralitzada i dirigits a responsables de campanya i caps de llista de les properes municipals i uns altres mòduls de formació descentralitzada que desenvoluparan per territoris i que concretarem les seves dates amb les corresponents organitzacions territorials.

Baixar fulletó

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
18 desembre 2009

Categoria:

Jornada de treball sobre la problemàtica de la prostitució a les carreteres


altIC-V organitza una jornada de treball el dia 24 d’octubre 2009 de 10h a 14 h.
Lloc:
Biblioteca Comarcal de Blanes
Pg. Catalunya
Blanes

Veure cartell en format pdf

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
22 octubre 2009

Categoria:

Material Jornada de Formació sobre comunicació


altEn la jornada de formació celebrada el passat mes de maig a Pallejà es va distribuir una carpeta amb aterial i un CDRom. Per a les companyes i els companys que no han pogut assistir a la jornada i volen familiaritzar-se amb el mon de la comunicació us proporcionem el contingut del cd:

Programari lliure
-Scribus per a Windows (programa de maquetació)
-GIMP per a Windows (programa de retoc d’imatge)

I aquesta presentació PowerPoint sobre com enfocar el contacte amb els mitjans de comunicació

Qui vulgui consultar els resultats del qüestionari sobra la jornada, pot baixar-se el fitxer pdf des d’ aquí

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
1 juliol 2009

Categoria:

Una trentena de persones al taller de comunicació de Pallejà


Una trentena de persones van participar aquest dissabte a Pallejà en una jornada formativa sobre comunicació. Es va fer a la sala de plens de l’Ajuntament i va anar a càrrec de dos membres de la permanent de l’EPM: el periodista Xavier Bardolet, de Sant Pere de Torelló, i la dissenyadora gràfica Marie Kapretz, de Cercs. La jornada es va centrar en aspectes molt pràctics sobre formats periodístics, estratègies de relació amb els mitjans i la necessitat de fer ús de les noves tecnologies i de treballar una marca pròpia a l’hora, per exemple, de dissenyar butlletins informatius.

En aquest sentit, la segona part de la jornada va servir per conèixer un programa d’edició de textos, Scribus, i un d’imatge, el Gimp, que són d’accés lliure i permeten una gran varietat de recursos gràfics. Tots els participants al taller van rebre un cedé amb el programari i els respectius manuals, que també podeu aconseguir contactant amb entesa en aquesta adreça:entesa@entesa-municipal.cat .

La responsable de formació de l’EPM, Assumpta Falgueras, va confirmar que al proper mes d’octubre es farà un taller específic sobre com parlar en públic, que anirà a càrrec del periodista Xavier Sitjà, professor universitari i expresentador, entre altres coses, de l’informatiu en català de TVE a Sant Cugat.

Per veure fotos de la jornada pitjeu aquí 

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
15 juny 2009

Categoria:

CD-ROM AMB DOCUMENTACIÓ DE LA JORNADA


Des d’aquí podeu baixar el CD Rom que es va entregar a Pallejà (12 Mb en format zip). Conté documents pdf referents a -Codi de Règim Local
-Conceptes bàsics (pe. sóc regidor i ara qué?)
-Bases de Contractació
-Hisenda
-Urbanisme

També està disponible a l’apartat “Documentació i manifests” de la nostra pàgina web.


0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
9 març 2008

Categoria:

JORNADA DE FORMACIÓ D’ EPM


CONEIXEMENTS BÀSICS DE LA POLÍTICA MUNICIPAL
El passat dissabte 29 de març, més d’ una trentena de persones van participar a Pallejà en la 1ª jornada de formació.

A la jornada es va fer un repàs sobre els diferents aspectes que intervenen en la practica municipalista (marc normatiu, organització i competències municipals, la gestió dels serveis públics i la contractació, els recursos econòmics dels ajuntaments i l’ urbanisme).

Tan l’ exposició del ponent Lluís Xandri. com les respostes a les preguntes dels assistents va oferir reflexions molt interessants sobre les possibilitats d’ actuació en el marc de gestió municipal.

Esperem que hagi estat profitós per a tothom.

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
5 març 2008

Categoria: