Document declaració Sabadell


 

foto sabadell

DECLARACIÓ D’ICV-EPM: POBLES I CIUTATS PER L’EQUITAT, L’ECOLOGIA I L’ECONOMIA AL SERVEVEI DE LA GENT

Una setantena de càrrecs electes de la nova federació d’ICV-EPM, reunits divendres passat a Sabadell, van fer pública l’anomenada Declaració de Sabadell per reafirmar el compromís a favor de les polítiques socials i d’atenció directa a les persones en l’actual context de crisi, que ha fet especialment vulnerables els sectors més desafavorits de la societat. El manifest reclama reforçar competencialment i econòmica l’administració local, que és la que millor pot impulsar les políques de proximitat. Així mateix, proposa modificar els límits de l’endeutament públic per atendre les demandes socials que genera una situació com l’actual. La Declaració també posa èmfasi en l’impuls a les polítiques d’habitatge i ocupació i aposta per una gestió financera que es guiï per l’austeritat.

Així mateix, va recordar que “és més necessària que mai una nova llei del finançament local que ens permeti gestionar més enllà del 13% dels recursos públics per anivellar-nos amb Europa, on estan al 35%”. “Esperem un canvi de rumb”, va sentenciar.

La presentació del manifest  la va fer la presidenta del grup municipal d’ICV de Sabadell, Carme García, el president del grup municipal d’ICV-EUIA a l’Ajuntament de Barcelona, Ricard Gomà, l’Alcalde del Prat, Lluís Tejedor i el president de les Enteses (EPM), Jordi Fàbrega que va reclamar “una suficiència financera de les administracions locals per poder atendre a les necessitats de la ciutadania”. “En les petites i mitjanes ciutats la capacitat recaptaròria és menor però també assumim competències que no tenim transferides”, va denunciar. Així mateix, va recordar que “és més necessària que mai una nova llei del finançament local que ens permeti gestionar més enllà del 13% dels recursos públics per anivellar-nos amb Europa, on estan al 35%”. “Esperem un canvi de rumb”, va sentenciar.

llegir document en format pdf


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

HTML tags are not allowed.

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
10 novembre 2008

Categoria: