13a Assemblea Nacional de l’EPM


El proper 21 de novembre a les 10h es convoca la 13a Assemblea Nacional de L’Entesa pel Progrés Municipal. L’acte que es durà a terme a l’Ateneu Unió de la Colònia Güell de Santa Coloma de Cervelló, es planteja com a punt de trobada de les Enteses després  de les darreres eleccions municipals i com espai de reflexió sobre els temes que preocupen com a municipalistes i com a catalans.

L’entrada en vigor de l’ARSAL i les repercussions en la disminució de les competències dels ajuntaments, els canvis que s’estan produint en el panorama municipal i la revisió dels eixos programàtics de les enteses.

El moment històric que estem vivint a Catalunya amb les derreras eleccions al Parlament de Catalunya i les perspectives de futur.

Ordre del dia i debat obert sobre aquest temes i que també planteja afrontar altres punts com el Balanç de la situació econòmica i escollir càrrecs que es van aprovar a la darrera assemblea.

Com arribar-hi

Colònia Güell
Santa Coloma de Cervelló

Amb tren
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC)
Sortida des de Barcelona (Plaça Espanya)
Trens S33S (Can Ros), S8 i S4.
Parada a l’estació de la Colònia Güell.
Duració aproximada del trajecte: 20 minuts.
Des de l’estació fins a la Colònia Güell hi ha 5 minuts a peu.
Amb autobús
Bus L-61 (soler i Sauret, S.A)
Sortides des de Barcelona (Plaça Francesc Macià), Sant Just Desvern, Sant Feliu de LLobregat, Molins de Rei, Sant Vicenç dels Horts i Sant Boi de Llobregat.
Arribada a la Colònia Güell (Estació FGC).
Amb automòbil
Des de Barcelona cal agafar la Ronda Litoral i l’autovia A2, i sortir a Sant Boi en direcció a Sant Vicenç dels Horts per la BV-2002. La tercera rotonda que trobeu és la de l’estació de la Colònia Güell. Pugeu pel Camí de la Torre Salbana.

L’Entesa demana un referèndum vinculant per aprovar l’adhesió de la Diputació de Barcelona a l’Associació de Municipis per la Independència


L’Entesa s’ha abstingut per respecte a la pluralitat i demana un referèndum vinculat per adherir-se a l’AMI. La Diputació de Barcelona s’ha adherit a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). Els 7 representants d’Entesa pel Progrés Municipal i les dues diputades d’UDC s’han abstingut a la votació. Han votat a favor els 26 diputats de CDC, ERC i la CUP, mentre que PSC, Ciutadans i el PP han sumant els seus 16 vots per rebutjar l’Adhesió.

Arnau Funes (Entesa) ha assenyalat que al seu grup hi ha opinions plurals sobre el futur polític de Catalunya i ha recordat que han tingut posicionaments diversos als ajuntaments- BComú es va abstenir a Barcelona, on no es va aconseguir la majoria necessària- , pel fet que s’han abstingut, i han demanat un referèndum vinculant.

La Diputació també ha aprovat amb el vots favorables d’Entesa, una moció de per instar al Parlament i al Govern central per avançar en els canvis legislatius necessaris per implementar la Llei de vegueries de Catalunya, i en recolzament al reconeixement de la vegueria del Penedès.

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
30 octubre 2015

Categoria:

El grup d’ EPM-ICV-EUiA-BComú-Entesa de la Diputació de Barcelona vol una etapa més social i democràtica a la Diputació


El grup d’ EPM-ICV-EUiA-BComú-Entesa de la Diputació de Barcelona ha exigit que s’iniciï una nova etapa a la Diputació de Barcelona, en què les prioritats siguin el rescat social, el rescat democràtic i la defensa del territori, així com un ferm compromís amb l’exercici del dret a l’autodeterminació. Així ho ha reivindicat en el ple de constitució de la nova legislatura, que va tenir lloc aquest dimecres 15 de juliol.

Aquesta nova etapa ha de girar entorn a tres eixos: rescat social i un pla de xoc per fer front a l’atur; el rescat democràtic on la participació, la transparència i el bon govern siguin peces claus en el model de governança, i la defensa del territori i dels béns comuns, juntament amb un compromís actiu en l’exercici del dret a l’autodeterminació de Catalunya.

En el context actual, marcat per la crisi econòmica i les desigualtats que han obert una escletxa social sense precedents, amb nivells d’atur, de pobresa i de precarietat insostenibles, la coalició d’ EPM-ICV-EUiA-BComú-Entesa en ple de constitució de la nova diputació, va sostenir el seu compromís de convertir els ajuntaments en instruments en favor de la igualtat, la justícia social i la solidaritat.

Així mateix, l’EPM-ICV-EUiA-BComú-Entesa va aprofitar el ple d’aquest dimecres per lamentar que la pèrdua de competències, recentralització i despossessió política dels ajuntaments imposades pel PP amb la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL) i les retallades i deutes pendents per part del govern de la Generalitat, sumades a l’absència de Llei de govern Locals de Catalunya i d’una Llei de finançament local pels acords de CIU i ERC, comporten una vulneració dels principis d’autonomia i de subsidiarietat dels governs locals.

Per tots aquests motius, el grup no va votar a favor de la investidura de Mercè Conesa, tot i que va oferir al nou govern de la demarcació una mà estesa, diàleg i voluntat de consens pel bé del municipalisme i del país.

LA CONVENCIÓ MUNICIPALISTA APROVA EL PROGRAMA PER LES PROPERES ELECCIONS MUNICIPALS 2015


La coalició ICV, EUiA, EPM, aprova el programa marc per les eleccions municipals i els 10 compromisos per “Ciutats i pobles amb dignitat, drets i democràcia” que advoca per plans de rescat social municipals

Notícies

Mig miler de persones d’arreu de Catalunya van participar a la Trobada Municipalista el passat 8 de febrer  al “Teatre Plaza” de Castelldefels.  Esdeveniment per tal d’aprovar el programa marc per les eleccions municipals del 24 de maig i per aprovar els 10 compromisos que la coalició assumeix de cara els primers 100 dies de govern. Un “Pla de rescat social a les ciutats i pobles de Catalunya” que concreti i faci realitat un mínim vital garantit, el dret a l’alimentació bàsica a totes les persones així com als subministraments bàsics. Un programa marc i compromisos per “Ciutats i pobles amb dignitat, drets i democràcia” que advoca per plans de rescat social municipals.

El president d’EPM, José Antonio Rubio, el coordinador general d’EUiA, Joan Josep Noet, i el coordinador nacional d’ICV, Joan Herrera, van intervenir en la convenció reivindicant el paper municipalista de la coalició, compromesa amb les polítiques de proximitat i de transformació social, guanyar i sumar a més llocs perquè allà on governa la coalició hi ha més política social: més beques menjador, més suport als aturats i més garantia pels mínims vitals i garantia d’accés als subministraments bàsics.

José Antonio Rubio , president de les EPM, ha definit a la coalició com a municipalista, perquè portem anys a peu de carrer, fent polítiques d’esquerres, connectats als problemes de la gent, les seves inquietuds i les seves aspiracions, “per que creiem en la política de proximitat, feta amb rigor i unitària”. Perquè som gent honesta, treballadora i coherent, volem que els ajuntaments puguin fer més coses, que puguin prestar més serveis, perquè podem ser més eficients que la resta d’administracions. També va reivindicar que “Des dels nostres  municipis segur que contribuirem a crear un país més just més solidari i més net”. Rubio, ha fet una crida a reivindicar el paper de l’ajuntament per “estar al costat de la gent” en un context de crisi econòmica, social i política i amb el creixent augment de les desigualtats.
 
Joan Josep Nuet, coordinador d’EUiA, ha fet una crida a la confluència als pobles i ciutats de Catalunya per derrotar les polítiques d’austeritat i la Troika des dels municipis. “La nostra coalició, per començar, és sumar. I les “Enteses” fa anys que donen lliçons de suma”, ha recordat, per afegir que des de la coalició es pot sumar més encara, “Anem, amb aquesta força, amb aquesta organització, i amb aquesta història, a sumar molt més i a guanyar grans victòries”, ha conclòs Nuet.
 
El coordinador d’ICV, Joan Herrera, ha reivindicat les propostes de la coalició perquè són les que es posen en pràctica als ajuntaments on governem. “Allò que fem és allò que proposem”, ICV-EUiA-EPM  treballarà per “la dignitat, els drets i a democràcia” als pobles i ciutats de Catalunya.Joan Herrera ha expressat que ”calen majories i municipis d’esquerres per després aconseguir un país d’esquerres perquè les polítiques estiguin al servei de la gent”. ”Allò que fem és allò que proposem”. Com exemple els “plans de rescat social” que ja s’estan aplicant a municipis. Herrera considera que “cal donar el combat davant d’aquells que volen mercantilitzar les nostres vides”. I per això, ha dit, ICV-EUiA-EPM treballarà per “la dignitat, els drets i a democràcia” als pobles i ciutats de Catalunya. No hi ha “contradicció entre ser el que som i sumar”. Al contrari, ha afirmat:  ”la nostra coalició, per començar, és sumar.

Un programa marc per preservar la dignitat, els drets i la democràcia

A la  trobada es va debatre i aprovar el programa marc de la coalició de cara a les eleccions municipals del proper maig. El programa, que inclou 10 mesures a implementar en els primers 100 dies de govern,  propostes com la implementació de plans de rescat social, contra els desnonaments i per la remunicipalització dels serveis públics, per tal de preservar la dignitat, els drets i la democràcia als pobles i ciutats.Entre aquests compromisos destaquen un “Pla de rescat social a les ciutats i pobles de Catalunya” que concreti i faci realitat un mínim vital garantit, el dret a l’alimentació bàsica a totes les persones així com als subministraments bàsics.Així com, un Pla d’emergència contra l’atur integrant tots els recursos públics i desenvolupant polítiques actives d’inserció i crear un Fons Municipal de Garantia de Drets Bàsics així com un Fons Social d’habitatge. “Sancionarem als bancs que mantinguin pisos buits per tal d’estimular la seva sortida al mercat”, diu el text aprovat aquest diumenge, que també es compromet a treballar per elaborar Projectes Educatius Locals que integrin el conjunt de l’oferta formativa a pobles i ciutats.

ENLLAÇ:
PROGRAMA MARC per a les ELECCIONS MUNICIPALS 2015 ICV-EUIA-EPM
ENLLAÇ AL MANIFEST D’ICV-EUIA-EPM MUNICIPALS 2015 DIGNITAT, DRETS I DEMOCRÀCIA:
MANIFEST del 8F

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
27 febrer 2015

Categoria:

Acords 12 Assemblea d’EPM. Altafulla octubre 2012


Resolució d’EPM sobre el fet nacional 

 

La realitat nacional de Catalunya, s’expressa a partir d’una llengua, una cultura i les institucions pròpies, que s’han anat desenvolupant al llarg de la seva història. L’existència d’aquesta realitat nacional diferenciada ha estat reconeguda, fins i tot, a l’empara de l’article segon de la Constitució espanyola, referint-se de manera diferenciada a nacionalitats i regions, quan parla del dret a l’autonomia.

 

Catalunya, com a poble, com a nació, com qualsevol altra nació, té dret a l’autodeterminació i té dret a què la seva ciutadania debati i esculli el seu propi model de país, tant des del punt de vista institucional com social, econòmic, cultural, polític i en qualsevol àmbit.

 

La sentència del Tribunal Constitucional de l’any 2010 sobre l’Estatut de Catalunya aprovat pel Parlament de Catalunya, les Corts espanyoles i referendat pels catalans i catalanes va representar un trencament del marc constitucional, a més de la vulneració de la voluntat del poble de Catalunya, conduint a una confirmació del fracàs de l’encaix de Catalunya en el marc autonòmic constitucional espanyol.

Catalunya té l’oportunitat de fer un pas històric de gran abast que supera l’esfera nacional i planteja la construcció d’un nou país, d’un estat propi, en el que estem convençuts que és una oportunitat de definir un model de país més just, solidari, responsable, sostenible i participatiu.

 

Una bona part de la ciutadania, moviments de base, agents socials, culturals i econòmics del país i, de forma destacable, molts municipis, a través de consultes pel dret a decidir, l’Assemblea Nacional Catalana i l’Associació de Municipis per la Independència, han assumit un lideratge en aquest procés cap a l’exercici del dret a decidir que ha superat el paper de les institucions i partits polítics.

 

L’exercici, per part del poble català, del dret a decidir sobre el seu futur ha de ser un procés indiscutiblement democràtic i pacífic: deliberació en profunditat, respecte a totes les posicions polítiques, plena igualtat d’oportunitats d’exposar-les, en especial des dels mitjans públics de comunicació, per acabar amb la convocatòria d’un referèndum.

 

Només amb la pràctica de la radicalitat democràtica es podrà contar amb la legitimitat necessària, tant per la ciutadania com per la comunitat internacional.

És imprescindible que partits polítics, agents socials, entitats representatives del món municipal, Associació de Municipis per la independència, Assemblea Nacional de Catalunya, entre altres, arribin a un Acord Nacional per l’exercici real del dret a decidir, el més ampli possible, per tal que la ciutadania de Catalunya pugui expressar, a través d’un referèndum o una consulta d’autodeterminació, la seva voluntat sobre el futur del país.

 

La intervenció directa de la ciutadania en l’elecció del model d’organització política del país és una oportunitat per a la introducció i aplicació de principis polítics i socials més justos i equilibrats que els que s’estan aplicant actualment per part de la dreta catalana i espanyola. Alhora, el dret a decidir obre la possibilitat d’establir un model d’organització municipal més pròxim a la ciutadania i més ajustat a la realitat social.

 

 

Ateses les reflexions exposades, l’Entesa pel Progrés Municipal expressa els següents convenciments i voluntats en relació al present històric que viu Catalunya: 

 

1- Catalunya, com a poble, com a nació, té dret a l’autodeterminació.

 

2- L’exercici del dret a decidir ha de ser un procés pacífic, indiscutiblement democràtic garantint la transparència en la informació, la llibertat del debat i la participació ciutadana. L’EPM es compromet a fomentar aquest debat en el seu àmbit d’actuació.

 

3- La ciutadania de Catalunya té el dret a decidir el model d’estat en què vol viure, inclòs un nou estat propi si així ho expressa majoritàriament a través d’un referèndum o consulta.

 

4- Des de la seva identitat municipalista, l’EPM seguirà defensant per a Catalunya un model d’estat socialment just, prioritzant els drets socials i una economia solidària.

 

5- Al mateix temps, defensarem i treballarem per un estat que respecti i valori una Catalunya amb uns governs municipals més forts, amb uns governs municipals que siguin protagonistes ja que són els que de veritat poden conèixer la realitat del carrer.

 

6- Recolzarem les iniciatives i moviments cívics, democràtics i pacífics que estan treballant per conscienciar i mobilitzar la ciutadania en tot aquest procés iniciat per aconseguir que la ciutadania de Catalunya pugui expressar, a través d’un referèndum o una consulta d’autodeterminació, la seva voluntat sobre el futur del país.

 

Altafulla, 27 d’octubre de 2012

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
7 febrer 2013

Categoria:

Adhesió de Sant Pere de Torelló a l’Ajuntament de Port de la Selva


Sant Pere de Torelló s’adhereix a l’Ajuntament de Port de la Selva i aprova una moció contra la sentència de l’Estatut.

Informació i text de la moció a www.stpere.cat

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
7 juliol 2010

Categoria:

Som una Nació – Nosaltres decidim


Manifestació

Dissabte 10 de juliol a les 18.00h,

Diagonal/ Passeig de Gràcia, Barcelona

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
6 juliol 2010

Categoria:

Posicionament de l’Entesa pel Progrés Municipal davant de la sentència del Tribunal Constitucional


Posicionament de l’Entesa pel Progrés Municipal davant de la sentència del Tribunal Constitucional. Feu difusió a través dels vostre mitjans propis, butlletins electrònics, fulls informatius, blocs, webs… endavant! Per la dignitat de Catalunya!

 

baixar fitxer en format pdf

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
30 juny 2010

Categoria:

Manifestació en defensa d’un ensenyament públic de qualitat


Contra la política educativa del Departament d’educació

Prou de retallades a la pública

Per la gestió democràtica dels centres

No a aquest calendari

(Baixar cartell en pdf)

Dissabte 29 de maig a les 17.30h a la Plaça Urquinaona – Pl. Sant Jaume

Col·labora en l’organització Entesa per Sant Salvador de Guardiola – EPM

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
27 maig 2010

Categoria:

Consultes sobre l’independència del 25A


  • Page 1 of 2
  • 1
  • 2