“Tu formes part de la societat catalana! Que no decideixin per tu”


 

Amb aquest lema, la Plataforma pel Dret a Decidir (PDD) va aplegar les principals organitzacions culturals, socials, sindicals i polítiques del nostre país en un acte davant el Tribunal Superior de Justícia, per reivindicar un sistema de finançament just davant del Govern espanyol. A l’acte també hi va participar una representació de l’EPM.

Enllaç noticia vilaweb

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
9 març 2008

Categoria:

L’EPM S’ADHEREIX AL MANIFEST UNITARI DE L’11 DE SETEMBRE


 

Davant la celebració, aquest dijous 11 de setembre, de la Diada Nacional de Catalunya, la comissió permanent de l’EPM, reunida el dissabte dia 6 al Pont de Vilomara i Rocafort (Bages), va acordar adherir-se al manifest promogut per Òmnium Cultural, i que reproduïm a continuació:


0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
9 març 2008

Categoria:

REGIDORS I REGIDORES D’ICV-EUiA-EPM RECLAMEN UN NOU SISTEMA


Més de 300 regidors i regidores de la coalició ICV-EUiA-EPM van participar el dissabte 19 de juliol en la jornada A peu de carrer, que es va fer a la Universitat de Vic. Al llarg de la jornada es va treballar en vuit tallers diferents, que van servir per donar a conèixer experiències de govern i debatre sobre aquestes i altres propostes que la coalició està treballant arreu de Catalunya. Els tres grans àmbits de la jornada van estar la inclusió social, la sostenibilitat i el finançament local, sobre el qual es va aprovar l’anomenada Declaració de Vic. En aquest document es reclama la suficiència financera dels ajuntaments -actualment només reben un 13 % dels recursos públics- per garantir la prestació de serveis a la ciutadania.

Veure Fotos
Llegir la declaració

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
9 març 2008

Categoria:

L’EPM acorda incrementar la relació amb Iniciativa


 

Enfortir la col·laboració mantenint la independència com a partits diferenciats. Aquest és l’objectiu amb què la comissió permanent de l’Entesa pel Progrés Municipal (EPM) va aprovar ahir donar via lliure a una negociació amb Iniciativa per Catalunya-Verds que permeti aprofundir la cooperació que totes dues forces tenen des que l’Entesa es va crear el 1999, i que ara com ara pràcticament es limita a l’acord de coalició que tenen per als comicis locals.

Tal com avançava ahir l’AVUI, des de l’Entesa es veu ara la necessitat d’enfortir el pacte per tal que la seva col·laboració no es limiti només a la política municipal, sinó que incideixi en l’estratègia global dels ecosocialistes. Queda per aclarir si l’acord es concretaria en una coalició permanent -ja que actualment l’EPM no s’implica en altres comicis que no siguin els municipals-; una federació o qualsevol altra fórmula jurídica que finalment hauria d’aprovar una assemblea general de l’EPM a la tardor.

L’Entesa és un singular partit constituït per llistes municipals independents, de postulats nacionalistes, d’esquerres i ecologistes, que sumen els seus vots als d’ICV i EUiA a les municipals. En les darreres eleccions l’EPM va presentar 82 candidatures pròpies -sobretot a comarques d’interior-, que li van permetre obtenir 13 alcaldies, 145 regidors i 13 consellers comarcals.

La permanent ampliada de l’EPM d’ahir, amb l’assistència de delegats de les vint comarques on tenen representació, va aprovar uns punts bàsics per a la negociació, que es presentaran al pròxim consell nacional d’ICV. Parteixen de la necessitat de fer una anàlisi profunda de l’evolució del darrer cicle electoral i de l’actual context polític i social català, amb especial atenció als problemes per aplicar l’Estatut i als efectes de la crisi en la població més desfavorida. Els eixos que plantegen per incrementar la cooperació passen pel compromís d’avançar cap a un procés d’autodeterminació nacional, el municipalisme com a pilar institucional i un ecologisme molt lligat a la defensa de cada territori.

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
9 març 2008

Categoria:

Moció per què es reconegui la importància del treball de les dones de les dones


El grup municipal PROGRÉS-EPM (Santa Coloma de Cervelló) presenta al Ple d’aquesta corporació de 26 de juny de 2008 la següent: MOCIÓ PER TAL DEMANAR QUE ES RECONEGUI EXPLÍCITAMENT LA IMPORTÀNCIA DEL TREBALL DE LES DONES I LA SEVA APORTACIÓ HISTÒRICA.

ja la trobeu a l’apartat de mocions en format pdf, o bé accedint des d’aquí


0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
9 març 2008

Categoria:

Nou butlletí de Progrés-EPM de Santa Coloma de Cervelló


 

En aquest últim Butlletí fan balanç de l’any perdut per el municipi amb el canvi de Govern municipal.

llegir en format pdf

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
9 març 2008

Categoria:

Per una nova política de l’aigua


Mònica Terribas entrevista Pedro Arrojo, de la Fundació Nova Cultura de l’Aigua.
Si vols veure el vídeo a TV3, fes clic aquí.

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
9 març 2008

Categoria:

CD-ROM AMB DOCUMENTACIÓ DE LA JORNADA


Des d’aquí podeu baixar el CD Rom que es va entregar a Pallejà (12 Mb en format zip). Conté documents pdf referents a -Codi de Règim Local
-Conceptes bàsics (pe. sóc regidor i ara qué?)
-Bases de Contractació
-Hisenda
-Urbanisme

També està disponible a l’apartat “Documentació i manifests” de la nostra pàgina web.


0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
9 març 2008

Categoria:

JORNADA DE FORMACIÓ D’ EPM


CONEIXEMENTS BÀSICS DE LA POLÍTICA MUNICIPAL
El passat dissabte 29 de març, més d’ una trentena de persones van participar a Pallejà en la 1ª jornada de formació.

A la jornada es va fer un repàs sobre els diferents aspectes que intervenen en la practica municipalista (marc normatiu, organització i competències municipals, la gestió dels serveis públics i la contractació, els recursos econòmics dels ajuntaments i l’ urbanisme).

Tan l’ exposició del ponent Lluís Xandri. com les respostes a les preguntes dels assistents va oferir reflexions molt interessants sobre les possibilitats d’ actuació en el marc de gestió municipal.

Esperem que hagi estat profitós per a tothom.

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
5 març 2008

Categoria: