13a Assemblea Nacional de l’Entesa pel Progrès Municipal (EPM)


Gerard Segú va ser escollit nou president de l’EPM el passat dissabte 21 de novembre  a  la 13a Assemblea Nacional que es va celebrar a la Colònia Güell de Santa Coloma de Cervelló 

A l’Assemblea es va fer balanç dels resultats de les últimes eleccions municipals que han situat un nou panorama polític amb escenaris molt diversos en el mapa municipal, amb la irrupció de les confluències i nous grups electorals.

Per l’EPM es van destacar els bon resultats que han permès recuperar alcaldies com Pallejà i La Granada i la continuïtat a Santa Coloma de Cervelló, Altafulla i La Palma de Cervelló. També s’ha obtingut representació als Consells Comarcals del Tarragonès, Alt Penedès i Baix Llobregat.

També es va posar en comú el context econòmic i polític que viu el país, reafirmant el compromís com a organització municipalista de continuar fent polítiques d’esquerres i progressistes als ajuntaments, des de la proximitat, per construir municipis cohesionats i contribuir a la creació d’un país més just, més solidari i més net. En l’actual context de crisi econòmica, social i política, amb un creixent augment de les desigualtats, l’EPM, des dels ajuntaments, ha desenvolupat i renova el seu compromís en desenvolupar polítiques de rescat social i de xoc contra l’atur.

L’Assemblea també va afrontar un ric debat sobre la qüestió nacional i es va comprometre traslladar el debat als grups municipals per tal de fer, properament, una jornada monogràfica per tal de concretar un posicionament comú, reclamat per diversos membres de l’EPM.

En l’àmbit de la gestió, es va fer balanç de la situació econòmica i es va aprovar el pressupost per a l’any 2016 i es va debatre i aprovar la proposta de renovació de les relacions entre l’EPM i ICV que recull els objectius polítics que compartim, reafirmant la defensa de la personalitat pròpia d’Entesa i el total respecte a la seva autonomia com a organització i en l’actuació de cada grup local.

Per últim, l’Assemblea va elegir la nova direcció, amb en Gerard Segú com a president, Jesús Blanco com a secretari i Joan Parera com a tresorer, i va agrair la feina feta pel president i el tresorer sortints, José Antonio Rubio i Llorenç Artigas.

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
24 desembre 2015

Categoria:

EPM-ICV-EUiA reafirma l’oposició al Pla Director Urbanístic d’Àmbits d’Activitat Econòmica del Delta del Llobregat


La Comissió Territorial d’Urbanisme de la Àmbit Metropolità de Barcelona ha efectuat  l’aprovació provisional de Pla Director Urbanístic.  EPM-ICV-EUiA ha reiterat la seva oposició a aquesta proposta que afecta especialment els termes municipals de Viladecans i Gavà.  Pla que no dóna resposta integral al territori del Delta del Llobregat ni té en consideració els aspectes ambientals i hídrics, així com no minimitza els efectes barrera ni corregeix la fragmentació produïda per les infraestructures. 

Aquest Pla Director que només contempla i actua a unes parcel·les del territori dins d’un  espai metropolità interrelacionat, fent així una planificació supramunicipal parcialitzada que va en  contra la filosofia integral del Pla territorial metropolità de Barcelona.

Pla Director Urbanístic que no passa per cap ple municipal de les localitats afectades, encara que el seu contingut pugui ser contrari al pla urbanístic vigent. Un model desenvolupament basat només en l’economia comercial, industrial i hotelera sense cap valor afegit. Un territori que ja disposa de suficients hectàrees qualificades per aquests usos  en edificis buits que estan disponibles.

EPM-ICV-EUiA s’oposa a les mesures territorials que s’efectuen sense una visió completa en un territori tant fràgil  ambientalment. Sense tenir en consideració la Xarxa Natura 2.000, els impactes sobre les lleres i rieres dels Canyars i de Sant Climent i el seu entorn, la capacitat dels aqüífers i els sistemes hídrics  i les afectacions d’espais naturals protegits. i que no indica mesures correctores de la inundabilitat del territori agrícola i dels espais naturals.

Varem presentar allegacions a l’aprovació inicial, document aprovat provisional, que contempla els connectors ecològics del Delta del Llobregat (sector dels Joncs) i un increment de sòl no urbanitzable (Àmbit de Remolar/Filipines) que són insuficients per donar compliment a l’objectiu d’assegurar les connectivitats ecològiques i per al manteniment de la biodiversitat de l’ecosistema del Delta del Llobregat. La proposta que s’ha aprovat no aborda satisfactòriament la fragmentació produïda per les infraestructures de comunicació que van ser construïdes en el seu dia sense declaració d’impacte ambiental.

EPM-ICV-EUiA  denuncia que, Mentre s’accelera l’aprovació d’aquest PDU del Delta, resta pendent per part de la Generalitat de Catalunya d’aprovar el pla especial de protecció dels espais naturals del Delta del Llobregat, document elaborat fa temps, que es manté en un calaix.

Pla Director Urbanístic amb absència d’avaluació econòmica estimada de l’execució del conjunt de mesures viàries, hídriques i ambientals de la proposta com a càrrega d’urbanització dels sectors per donar compliment a les determinacions del Pla territorial metropolità de Barcelona referents als connectors ecològics del Delta del Llobregat.

Pla Director que no dóna resposta a les necessitats del territori ni protegeix de manera adequada l’entorn.