El grup d’ EPM-ICV-EUiA-BComú-Entesa de la Diputació de Barcelona vol una etapa més social i democràtica a la Diputació


El grup d’ EPM-ICV-EUiA-BComú-Entesa de la Diputació de Barcelona ha exigit que s’iniciï una nova etapa a la Diputació de Barcelona, en què les prioritats siguin el rescat social, el rescat democràtic i la defensa del territori, així com un ferm compromís amb l’exercici del dret a l’autodeterminació. Així ho ha reivindicat en el ple de constitució de la nova legislatura, que va tenir lloc aquest dimecres 15 de juliol.

Aquesta nova etapa ha de girar entorn a tres eixos: rescat social i un pla de xoc per fer front a l’atur; el rescat democràtic on la participació, la transparència i el bon govern siguin peces claus en el model de governança, i la defensa del territori i dels béns comuns, juntament amb un compromís actiu en l’exercici del dret a l’autodeterminació de Catalunya.

En el context actual, marcat per la crisi econòmica i les desigualtats que han obert una escletxa social sense precedents, amb nivells d’atur, de pobresa i de precarietat insostenibles, la coalició d’ EPM-ICV-EUiA-BComú-Entesa en ple de constitució de la nova diputació, va sostenir el seu compromís de convertir els ajuntaments en instruments en favor de la igualtat, la justícia social i la solidaritat.

Així mateix, l’EPM-ICV-EUiA-BComú-Entesa va aprofitar el ple d’aquest dimecres per lamentar que la pèrdua de competències, recentralització i despossessió política dels ajuntaments imposades pel PP amb la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL) i les retallades i deutes pendents per part del govern de la Generalitat, sumades a l’absència de Llei de govern Locals de Catalunya i d’una Llei de finançament local pels acords de CIU i ERC, comporten una vulneració dels principis d’autonomia i de subsidiarietat dels governs locals.

Per tots aquests motius, el grup no va votar a favor de la investidura de Mercè Conesa, tot i que va oferir al nou govern de la demarcació una mà estesa, diàleg i voluntat de consens pel bé del municipalisme i del país.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

HTML tags are not allowed.