L’EPM, amb la cultura popular i la pirotècnia


Els grups de l’Entesa fan seu al manifest impulsat per la Federació de Diables de Catalunya, defensant l’ús del foc
L’Entesa pel Progrés Municipal treballarà des del món municipal en el suport dels grups de cultura popular per garantir que l’entrada en vigor de la directiva 2007/23/CE, que regula el mercat del material pirotècnic, no afecti el desenvolupament de les festes tradicionals que tenen en el foc i la pirotècnia un dels elements centrals. Tot i que la directiva europea dóna marge als estats membres per adaptar la transposició a la seva realitat i que la propia Comissió Europea ho ha volgut aclarir en un cominicat, no és menys cert que l’aplicació en sentit estricte de la normativa podria deixar en la il·legalitat totes aquestes manifestacions culturals.

Per això, des de l’Entesa s’insta els governs de l’Estat i la Generalitat a ser sensibles a aquesta demanda i a garantir la continuïtat plena d’aquestes manifestacions del nostre folklore, que com a tals han de quedar recollides en la transposició que l’Estat acabi aplicant a aquesta directiva. La nova regulació ha d’entrar en vigor el 4 de gener de 2010.

L’Entesa fa una crida a tots els seus grups municipals a presentar, en forma de moció, el manifest elaborat en el marc de la campanya de suport als grups de cultura popular i tradicional catalana, que transcrivim a continuació:

llegir manifest

descàrregar moció En suport del manifest per la defensa dels grups de cultura popular i tradicional catalana amb ús de materials pirotècnics en format word

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

HTML tags are not allowed.

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
12 febrer 2009

Categoria: