El Consell Comarcal d’Osona fa seva la proposta d’ICV-EPM de crear una taula econòmica i social de la comarca


L’equip de govern del Consell Comarcal d’Osona (PSC, CiU i Independents) va presentar aquest dimecres, a la reunió de la comissió permanent del ple, un manifest per convocar a la creació d’un pacte per a l’ocupació i la cohesió social de la comarca. La intenció és reunir els propers dies sindicats, associacions empresarials i gremis professionals d’Osona per treballar conjuntament davant de la crisi econòmica que ens afecta, i amb la malaurada previsió que s’incrementarà, encara, durant els propers mesos. La taxa d’atur a la comarca ja frega el 14% i pot arribar a superar les 10.000 persones afectades.

La proposta del govern comarcal arribava el mateix dia que el grup comarcal d’EPM-ICV tenia intenció de presentar la seva, com ja havia anunciat que faria dies enrere, i que es concretava en la creació d’una taula econòmica i social de la comarca. El representant del grup a la permanent, Xavier Bardolet, ha valorat positivament la resposta del govern “tant si ha estat a iniciativa pròpia com per evitar que la idea s’hagi hagut de recollir de l’oposició”. En realitat, “tampoc la nostra idea era original, perquè de taules de la crisi ja se n’han creat a Vic i al Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura”, diu Bardolet. “El que hauria estat original, i per trist, és que el Consell Comarcal d’Osona no s’hagués plantejat crear-la”, conclou.

 

El compromís del president comarcal, Miquel Arisa, durant la reunió d’ahir, va ser enviar la proposta de manifest a tots els grups del Consell perquè la treballin i hi sumin propostes abans que, en el termini d’una setmana, es remeti a tots els agents socials i econòmics per convocar-los a la reunió.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

HTML tags are not allowed.

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
10 febrer 2009

Categoria: