L’EPM acorda incrementar la relació amb Iniciativa


 

Enfortir la col·laboració mantenint la independència com a partits diferenciats. Aquest és l’objectiu amb què la comissió permanent de l’Entesa pel Progrés Municipal (EPM) va aprovar ahir donar via lliure a una negociació amb Iniciativa per Catalunya-Verds que permeti aprofundir la cooperació que totes dues forces tenen des que l’Entesa es va crear el 1999, i que ara com ara pràcticament es limita a l’acord de coalició que tenen per als comicis locals.

Tal com avançava ahir l’AVUI, des de l’Entesa es veu ara la necessitat d’enfortir el pacte per tal que la seva col·laboració no es limiti només a la política municipal, sinó que incideixi en l’estratègia global dels ecosocialistes. Queda per aclarir si l’acord es concretaria en una coalició permanent -ja que actualment l’EPM no s’implica en altres comicis que no siguin els municipals-; una federació o qualsevol altra fórmula jurídica que finalment hauria d’aprovar una assemblea general de l’EPM a la tardor.

L’Entesa és un singular partit constituït per llistes municipals independents, de postulats nacionalistes, d’esquerres i ecologistes, que sumen els seus vots als d’ICV i EUiA a les municipals. En les darreres eleccions l’EPM va presentar 82 candidatures pròpies -sobretot a comarques d’interior-, que li van permetre obtenir 13 alcaldies, 145 regidors i 13 consellers comarcals.

La permanent ampliada de l’EPM d’ahir, amb l’assistència de delegats de les vint comarques on tenen representació, va aprovar uns punts bàsics per a la negociació, que es presentaran al pròxim consell nacional d’ICV. Parteixen de la necessitat de fer una anàlisi profunda de l’evolució del darrer cicle electoral i de l’actual context polític i social català, amb especial atenció als problemes per aplicar l’Estatut i als efectes de la crisi en la població més desfavorida. Els eixos que plantegen per incrementar la cooperació passen pel compromís d’avançar cap a un procés d’autodeterminació nacional, el municipalisme com a pilar institucional i un ecologisme molt lligat a la defensa de cada territori.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

HTML tags are not allowed.

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
9 març 2008

Categoria: