Taller de comunicació sobre tècniques i aspectes a tenir en compte a l’hora de parlar en públic


Una vintena de persones van participar dissabte passat, 17 d’abril, en untaller de comunicació sobre tècniques i aspectes a tenir en compte a l’hora de parlar en públic. El taller, organitzat conjuntament per EPM-ICV i que es va fer a la Universitat de Vic (UVic), va tenir com a professor el periodista de TVE-Catalunya Xavier Sitjà, també exalcalde d’Esparreguera. La pròpia dinàmica de la jornada, molt participativa, va obligar a deixar per a una segona sessió la part pràctica del curs.
Sitjà va donar diverses consignes sobre com plantejar les intervencions en públic, tenint en compte aspectes com la dicció, el to de veu, l’actitud i la necessitat d’estructurar els missatges per deixar molt clares les idees centrals d’allò que es vol dir. Va citar un estudi americà que posa de manifest que, en el fons, aspectes com la imatge (55%) i l’actitud (38%) incideixen molt més en la recepció del missatge que el propi contingut del discurs (7%). Per això, va dir, és important buscar empaties amb el públic i saber recórrer fins i tot a l’humor per guanyar-se’n la complicitat. Tots els participants van valorar molt

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

HTML tags are not allowed.

0 Comentaris

Publicat per:
entesa

Data:
29 abril 2010

Categoria: